Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjeglička kriza

Australija poziva Europu da se pridruži zračnim napadima na Islamsku državu

isil
Foto: Reuters/PIXSELL
31.08.2015.
u 11:10

Bishop je izjavila kako 40 posto onih koji traže azil u Europi dolaze iz Sirije te je predložila dodatna bombardiranja kako bi se usporio pritok tražitelja azila

Ministrica vanjskih poslova Australije Julie Bishop pozvala je europske zemlje da bombardiraju teroriste Islamske države i tako pomognu okončati izbjegličku krizu, javlja ABC News.

Bishop je izjavila kako 40 posto onih koji traže azil u Europi dolaze iz Sirije te je predložila dodatna bombardiranja kako bi se usporio pritok tražitelja azila.

– Već oko 60 zemalja podržava na ovaj ili onaj način koaliciju predvođenu SAD-om, ali neke zemlje mogu učiniti više u smislu zračnih udara. Oni su se pokazali djelotvornim u sprečavanju IS-a da zauzme položaje i proizvede toliko barbarskog nasilja – kazala je Bishop i dodala kako je riječ o humanitarnoj katastrofi bez presedana

Do sada su zračne napade na ISIL u Iraku izveli Australija, Kanada, Danska, Francuska, Jordan, Nizozemska, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD. U Siriji su zračne napade na ISIL izveli Bahrain, Kanada, Jordan, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati i SAD.

>> ISIL došao na 20-ak km od Turske: 'Napali su nas bojnim otrovom

Komentara 40

Avatar alberto_tomba
alberto_tomba
13:10 31.08.2015.

ja pozivam Ameriku, Britaniju, Izrael, Saudijsku i Tursku da prestanu financirati i trenirati ISIL

DR
drugPlenky
12:37 31.08.2015.

Evo baš mi je jedan prijatelj iznio genijalnu ideju. Neka Europa primi sve izbjeglice, 30% ih zadrži a ostale ukrca na brodove i pošalje u SAD i Australiju. Zanima me kako bi na to reagirala uvažena ministrica vanjskih poslova Australije i Obamina administracija

ST
stankolazic21
13:01 31.08.2015.

Amerika zasrala, sada neka se oni obracunaju sa njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije