Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAJEDNIČKA AKCIJA

Arapske zemlje ponudile zračne napade protiv ISIS-a

John Kerry
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.09.2014.
u 16:32

Neimenovani dužnosnik State Departmenta rekao je da su arapske zemlje ponudile akciju i američkoj Centralnoj komandi i samim Iračanima

Više arapskih zemalja ponudilo se za izvođenje zračnih napada protiv militanata Islamske države u Iraku i Siriji, izvijestio je danas visoki dužnosnik američkog State Departmenta, prenosi New York Times. Ponudu su objavili američki dužnosnici koji su putovali s državnim tajnikom Johnom Kerryjem (na slici), a koji je pri kraju putovanja s ciljem dobivanja potpore međunarodne zajednice za borbu protiv ISIS-a.

Neimenovani dužnosnik State Departmenta rekao je da su arapske zemlje ponudile akciju i američkoj Centralnoj komandi i samim Iračanima.

Kerry je sada u Parizu uoči sutrašnje konferencije o pružanju pomoći Iraku u borbi protiv militanata. Već je posjetio Bagdad, Jordan, Saudijsku Arabiju, Tursku i Egipat. Tijekom njegova boravka u Jiddi u Saudijskoj Arabiji deset je arapskih zemalja s SAD-om izdalo priopćenje u kojemu podržavaju uništenje ISIS-a. Američki dužnosnici protumačili su priopćenje kao namjeru nekih od tih deset država, ali ne svih, da sudjeluju u vojnoj akciji.

>> Zadatak da uništi ISIL dobio general J. Allen

>> ISIS objavio da je smaknuo hrvatskog zeta Davida Hainesa, Cameron: Čin čistog zla, privest ćemo ih pravdi

Komentara 10

MX
Mister X
18:36 14.09.2014.

Arapske zemlje ponudile zračne napade protiv ISIS-a, Ipak im se isplatilo kupovanje zrakoplova od Amerike jel eto trebaju ih !

OR
orao10
17:46 14.09.2014.

Da nema amerikanaca bilo bi i vise ratova.Ovako ih se svi plase.

HR
HRVATSKA89
17:49 14.09.2014.

Dubai je priznao da im za 30g preostaje samo turizam Arapski emirati ne zele vise podlovati sa SAD a oni ratovima sa izmisljenim teroristima koriste priliku za izvlacenje mafte plina cim arap digne cijenu SAD posalje koju tisucu novih vojnikaa pa kad padne cijena ini se lovuku i tako se vrti 40g u svakom Americkim izletu van maticne zemlje cjene nafte i plina su divljale da oni dobiju najpovoljnije drugima sta ostane od nas su naftne busotine u krugu 4000km a SAD i15000 i kod njih je jeftinije gorivo a kod nas skuplje a EU se hvali kao ima tehnologiju za exploataciju nafte i plina EU je pariska kur.. koja nezna reci dosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije