Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijetnamski grill

Anthony Bourdain: Počastio sam Obamu večerom od šest dolara

Bourdain Obama
Foto: Twitter/Anthony Bourdain
1/6
25.05.2016.
u 08:40

Poznati kuhar i gurmanski putopisac Anthony Bourdain pozvao je Obamu na večeru u lokalnu pečenjaru i iznenadio goste i vlasnike.

Jedan od najpoznatijih svjetskih kuhara koji posljednjih godina obilazi svijet i u svojoj televizijskoj emisiji predstavlja specijalitete iz različitih kuhinja, Anthony Bourdain, u Vijetnamu se susreo s američkim predsjednikom Barackom Obamom koji se nalazi na azijskoj turneji. Sklon nekonvencionalnom i pomalo neobičnom pristupu predstavljanja lokalnih gurmanskih običaja, Bourdain je pozvao američkog predsjednika na večeru, i to u svom stilu – u lokalnu pečenjarnicu.

Na iznenađenje gostiju restorana, kao i njegovih vlasnika, Obama i Bourdain svratili su u Hanoiju u tradicionalni vijetnamski restoran na “bun cha” – grilanu svinjetinu s rezancima.

Kada su vidjeli o kome se radi, oduševljeni gosti zapljeskali su Obami i Bourdainu. Predsjednik se rukovao sa svima i sjeo na plastični plavi stolac nasuprot Bourdainu, čija je filmska ekipa snimala događaj za njegov putopisno-kulinarski show “Parts Unknown”. Kako bi sve ostalou njegovu prepoznatljivom stilu Bourdain je na Twitteru vrlo brzo objavio i fotografiju s večere napisavši: “Ukupni trošak večere s predsjednikom šest dolara. Ja sam platio”.

Hrana se očito svidjela Obami jer je, prema pisanju lokalnih medija, sa sobom ponio još četiri porcije obroka koji je večerao. Zanimljivo je da su vlasnici restorana znali da će na večeru svratiti Bourdainova ekipa koja je i najavila snimanje, no nitko nije imao pojma da će im se pridružiti i američki predsjednik.

– Takvo što nismo mogli zamisliti ni u najluđim snovima. Gospodin Anthony je kod nas već navraćao na večeru, no predsjednika Obamu nitko nije spomenuo. Jako se time ponosimo – kazala je vlasnica Nguyen Thi Lien.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije