Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razotkrili planove napadača?

Anonymousi: Teroristi danas planiraju 8 terorističkih napada u pet zemalja. Italija je jedna od njih

Anonymousi
Foto: Screenshot YouTube
1/2
22.11.2015.
u 10:12

Kako navode, "ovo bi mogao biti "svjetski dan terora", mogući su napadi u Francuskoj, Sjedinjenim državama, Italiji, Indoneziji i Libanonu

Hakerska skupina Anonymousi, koja je objavila rat ISIL-u nakon pariškog napada, objavila je izvještaj u kojem tvrdi da su identificirali tri različita rizična događaja u Parizu koje bi teroristi mogli iskoristiti za napad.

Prvi je prosvjed za prava žena, drugi su koncerti bendova "Cigales Electroniques with Vocodecks" i "RE-Play & Rawtor", a treći je "Concrete Invites Drumcode featuring Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, and Joel Mull".

'Moguće osam napada u pet zemalja'

Osim pariških, Anonymousi su upozorili i na prijetnje terorističim napadima tijekom niza događaja vezanih za "VVE Survivor" u Atlanti, paznik Krista - kraljevske proslave u Rimu i diljem svijeta, događaj "Al Džihad" u Indoneziji, koncert metal benda Five Finger Death Punch u Milanu te Dan na Duha svetog na Sveučilištu Kaslik u Libanonu. 

Kako navode, "ovo bi mogao biti "svjetski dan terora", mogući su napadi u Francuskoj, Sjedinjenim državama, Italiji, Indoneziji i Libanonu,  piše Daily Mirror. 

Do informacija o mogućim metama novih terorističkih napada od strane ISIS-a, tvrde Anonymousi, došli su presretanjem nekoliko skrivenih Twitter naloga, a prema istima, datum tih navodnih napada zakazan je za danas, nedjelju 22. studenoga. "Idete na te događaje na vlastiti rizik", upozorili su. 

Anonymousi tvrde i da su informacije proslijedili vlastima, no kako je izostala reakcija, "odlučili su stvari uzeti u svoje ruke i sve sami objaviti."

>>Ministarstvo sigurnosti BiH: hrvatski Anonymousi nemaju naše podatke

>>'Anonymousi iz Hrvatske nisu došli do autentičnih podataka o islamistima'

Komentara 44

MI
minimini
10:48 22.11.2015.

"paznik Krista - kraljevske proslave u Rimu i diljem svijeta"!!! Danas je svetkovina Krista Kralja i to je ta kraljevska proslava koja se treba danas dogoditi u Rimu i diljem svijeta.

Avatar smuljko
smuljko
12:59 22.11.2015.

hebote za nevjerovati je kuda sve to ide...sada možemo uz vremensku prognozu imati i prognozu za terorističke akcije..analogno zimskim gumama.. kada idete na izlazak danas se preporuča nošenje pancirki...

Avatar Pavel ic
Pavel ic
10:52 22.11.2015.

gdje god da krenes u opasnosti smo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije