Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jolie kritizirala un

'Mučno je gledati kako se tisuće izbjeglica utapaju na pragu najbogatijeg kontinenta'

Angelina Jolie,UN
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
24.04.2015.
u 18:11

Glumica je razočarana nedovoljnom pomoći sirijskim izbjeglicama. I to je otvoreno prigovorila UN-u na sastanku Vijeća sigurnosti

Angelina Jolie danas je na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a kritizirala najveću mirotvornu svjetsku organizaciju zbog nedovoljnog pružanja pomoći izbjeglicama iz Sirije.

Glumica je kao posebna izaslanica specijalne organizacije o pitanjima izbjeglica zamolila svjetske sile da pruže ruku pomoći nesretnim Sirijcima, javlja Telegraph. UN-u je poručila da se tijekom četverogodišnjeg sukoba u toj zemlji ponaša ''kao paraliziran'' te da je svjetsko nedjelovanje ''dosegnulo najnižu točku''.

Jolie, koja je ukupno 11 puta posjetila izbjeglice u sirijskoj regiji, apelirala je na 15 zemalja članica Vijeća sigurnosti da konačno sjednu za stol i dogovore se o konkretnoj pomoći sirijskim izbjeglicama. Rekla je i što misli o nedavnoj pogibelji 1300 migranata u Sredozemnom moru.

– Mučno je gledati kako se tisuće izbjeglica utapaju na pragu najbogatijeg kontinenta. Nitko ne riskira živote svoje djece na ovakav način, osim ako je riječ o krajnjem očaju – poručila je zabrinuta Jolie.

>>Angelina Jolie našla se s papom Franjom u Vatikanu

>>Angelina Jolie ponovno dolazi u Sarajevo

Komentara 25

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:59 24.04.2015.

Pa zboravila je da je Sjeverna Amerika najbogatiji kontinent dok se Europa gusi u "Europskoj duznickoj krizi" pa moze ona organizirati prijevoz kod sebe doma s obzirom da su ratovima u Libiji i Siriji njeni sugradjani i izazvali ovu migraciju.

BF
brkonja fra brkati
21:29 24.04.2015.

Jolie komentira posljedice,a o uzroku niti riječi.Ipak je ona pripadnica izabrane sekte koju su izabrali kao mediokritet koji će privući pažnju radi njene popularnosti u filmskoj industriji.No Hollywood i stvarni problem ove planete su dva sasvim različita svijeta.

DU
Deleted user
18:33 24.04.2015.

Jos je gore gledati ona bombardiranja i stradanja ljudi, ovima ce jos netko pomoci , a one tamo je cijeli svijet zaboravio. Sto se je desavalo sa nasim Vukovarom, pa Sarajevom i slicne tuzne sudbine i koliko je trebalo svijetuu da reagira? Pomoci treba, ali to je vec tolika masa ljudi da ne mogu svi jednostavno doci u Evropu. Postajemo prenapuceni, vec sada je tesko naci posao nakon odredjenih godina, a ovi koji dolaze su uglavnom analfabeti iz potpuno druge kulture i religije, kako spojiti nespojivo? Ako je i bila najbogatija, uskoro nece vise biti ni bogata ( osim pojedinaca) niti sigurna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije