Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA KANCELARKA

Merkel pozvala na zabranu nošenja burke u Njemačkoj

Merkel na stranačkom skupu u Essenu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
06.12.2016.
u 13:59

– Vela preko cijelog lica moraju biti zabranjena gdje god je to zakonski moguće – rekla je kancelarka

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je na zabranu nošenja burke u Njemačkoj.

Kako prenosi The Independent, Merkel je na stranačkom skupu njezina konzervativnog CDU-a u Essenu rekla kako će podržati zabranu nošenja islamskih vela preko lica žena.

– Vela preko cijelog lica moraju biti zabranjena gdje god je to zakonski moguće – rekla je kancelarka, što je dočekano velikim aplauzom. 

– Njemački zakoni imaju prednost pred šerijatskim pravom – rekla je također Merkel.

Kancelarka, koju desnica često kritizira zbog politike otvorenih ruku prema izbjeglicama, također je rekla da se izbjeglička kriza nikad ne smije ponoviti.

Merkel je prošli mjesec najavila da će se natjecati na izborima za još jedan kancelarski mandat.

>> VIDEO Mali Afganistanac na njemačkom zahvalio kancelarki Merkel: 'Jako sam sretan'

>> 'Angela Merkel jedina je političarka u Europi koja je još na nogama, a koja je na strani civilizacije'

Komentara 44

ST
stefj
14:09 06.12.2016.

Ajd, malo pameti. Burke su sigurnosna prijetnja i to velika. Sad lopovima više ne trebaju maske, mogu s burkama uredno upadati gdje i kako žele, te sasvim legalno sakriti identitet... A što se tiče Njemačkog prava, postoje kvartovi u velikim gradovima gdje ono ne vrijedi, već vladaju šerijatski zakoni. Policija se niti ne trudi uspostaviti vlast u tim područjima. Do sad se namjerno žmirilo na te stvari...

Avatar Ohjooj
Ohjooj
14:09 06.12.2016.

Ah, ništa više ne možeš popraviti, napravila si štetu koju više nikad nitko neće moći ispraviti.. možeš sad zabranjivat šta god hoćeš

DA
darkohorva
14:22 06.12.2016.

Merkel ne može ostati imuna na nasilje, silovanja i ubojstva od strane migranata koja su nedavno potresla Njemačku i još uvijek potresaju. Merkel prije svega mora protjerati napaljene mlade muškarce migrante. Njemice i ostale djevojke koje nisu zamotane su u strahu, boje se same šetati po gradu. Odu u grad i vide čopor napaljenih migranata kako zuje i vrebaju na ulicama njemačkih gradova. Nedavno je afganistanac ubio i silovao mladu Njemicu. U našim medijima naravno niš o tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije