Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAOS U ISTANBULU

Amerikanci zabranili unos elektroničke opreme u turske avione

Istanbul
Foto: Reuters
1/4
25.03.2017.
u 16:30

Putnicima se u ručnoj prtljagi zabranjuje nošenje elektroničkih naprava većih od pametnih telefona - laptopa, kamera i tableta - na letovima neameričkih aviokompanija

Zabrana većih elektroničkih naprava na letovima za Sjedinjene Američke Države danas se počela provoditi u glavnoj turskoj zračnoj luci u Istanbulu, objavile su tamošnje televizije. 

Njome se putnicima u ručnoj prtljagi zabranjuje nošenje većine elektroničkih naprava većih od pametnih telefona, poput laptopa, kamera i tableta, na letovima neameričkih aviokompanija poput Turkish Airlinesa

Ti se uređaji mogu staviti u prtljagu koja se predaje ili u novouvedene sigurnosne sanduke. 

Turski ministar prometa Ahmet Arslan kritizirao je ovu zabranu, objavila je državna novinska agencija Anadolija, tvrdeći kako bi te mjere mogle stvoriti "nepravedno natjecanje" među aviotvrtkama.

Zamjenik turskog premijera Numan Kurtulmuš također je izrazio protivljenje novoj zabrani, propitkujući koliko je razumna ta odluka američkih i britanskih vlasti. 

Američke vlasti su uvele zabranu elektroničke opreme u deset zračnih luka na Bliskom istoku, od Arapskog zaljeva do Maroka, a sve države koje su njome zahvaćene su većinski muslimanske. Velika Britanija je kasnije uvela sličnu zabranu za neke države poput Egipta, Turske, Saudijske Arabije i Libanona. 

>> Turski zrakoplov prisilno sletio u Beograd zbog mobitela

>> Zrakoplov Turskih Arlinesa preusmjeren u Kanadu zbog dojave o bombi

Komentara 5

PO
pozornik66
17:48 25.03.2017.

Koji naslo neinformiranog novinara, odluka je donesena prije 4 dana da se svim aviokompanijama koje dolaze iz nestabilnih regija zabrani putnicima nositi elektronične uredjaje sa osobnom prtljagom. To vridi za sve avine na putu za SAD i V. Britaniju za sada, najvjerovatnije će to uvest i druge zemlje

ZI
zimerman
00:06 26.03.2017.

Svaka cast Trumpu ,treba ih stezat I kontrolisat jedino tako ce se uvest u red.

Avatar commentator
commentator
21:02 25.03.2017.

Isprva pročitah: "Arkanovci zabranili..." uff, s tim mojim vidom. Nego i kamere zabranili, fotoaparate? 'merikeneri su ako još nisu na putu da prolupaju, ili da izazovu rat globalnih dimenzija, što bi već odaa(i još aaaa)vno napravili, da nema (sto mu munia) raketa koje mogu dosegnuti njihov lijepi otok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije