Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 20 godina

Amerikanci će deportirati najmanje 150 bosanskih Srba zbog ratnih zločina

srbi
Foto: screenshot/youtube
28.02.2015.
u 22:44

"Što više kopamo, to više dokumenata pronalazimo", rekao je Michael MacQueen, rekao je povjesničar Agencije za Imigrante i carinu koji je vodio mnoge istrage

Američki imigracijski ured odlučio je deportirati najmanje 150 bosanskih Srba koji žive u SAD-u, a za koje se vjeruje da su sudjelovali u ratnim zločinima i etničkom čišćenju tijekom rata u bivšoj Jugoslaviji, piše New York Times.

Ukupno su identificirali oko 300 imigranata za koje vjeruju da su skrivali svoje sudjelovanje u ratnim grozotama nakon što su u SAD stigli u valovima ratnih izbjeglica koje su bježale od nasilja. Nakon što im budu dostupni podaci koje očekuju dobiti od BiH, službenici tvrde da bi broj osumnjičenih mogao biti i do 600.

"Što više kopamo, to više dokumenata pronalazimo", rekao je Michael MacQueen, rekao je povjesničar Agencije za Imigrante i carinu koji je vodio mnoge istrage.

Među optuženim imigrantima su bivši vojnici među kojim je i trener nogometa iz Virginije, radnik iz Ohija te četvorica kazino dilera u Las Vegasu.

>> Hrvatski građani pitaju: A tko je onda kriv?

Ključne riječi

Komentara 41

Avatar El Indio
El Indio
23:36 28.02.2015.

A oni srbi koji su bili deportirani nazad u Hrvatsku zbog zlocina su iz nekog razloga oslobodzeni svake krivnje

IV
IvanVrhovljan
23:36 28.02.2015.

Rano su se sjetili deportirati ih.

ST
Starotopoljanin
00:11 01.03.2015.

Nemojte ih slucajno slati nama ,jer kod nas ce biti abolirani i sve ce nasa vlada i sud da im oproste.molimo sudite im vi,jedna uspavanka sa spricom i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije