Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KONFERENCIJI U NJEMAČKOJ

Američki senator želi Moskvu "udariti nogom u stražnjicu"

trump i putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
19.02.2017.
u 14:39

Sankcije bi se uvele krivcima za informatičke napade koji su demokratsku kandidatkinju na američkim predsjedničkim izborima 2016. Hillary Clinton doveli u nezgodan položaj

Republikanski senator Lindsey Graham pozvao je u subotu da se Rusiju "udari nogom u stražnjicu" zbog upletanja u prošlogodišnje američke izbore nametanjem novih sankcija a Donalda Trumpa da bude čvrst i poduzme mjere protiv Moskve.

"2017. je godina u kojoj će Kongres udariti Rusiju nogom u stražnjicu", rekao je zastupnik na Sigurnosnoj konferenciji u Munchenu na kojoj se okupila svjetska diplomatsko-vojna elita.

Podsjetivši da se upravo priprema nacrt zakona za uvođenje sankcija Moskvi koji su predložili republikanci i demokrati, ocijenio je da je Trump bio preslab prema Rusiji.

>>Ova zgodna brineta, bivša manekenka, osoba je bez koje Trump ne može

"Moj je cilj staviti (tekst) na Trumpov radni stol i nadam se da će prihvatiti taj prijedlog. Kao vođa slobodnog svijeta, mora surađivati s nama kako bismo kaznili Rusiju", dodao je.

Graham, žestoki kritičar Vladimira Putina, pozvao je usto američkog predsjednika da otvoreno uputi takvu poruku Rusiji, premda su po informacijama američkih obavještajnih služba na meti ruskih hakerskih napada bili demokrati i njegova suparnica Hillary Clinton.

"U vezi s Trumpom najviše me zabrinjava (...) što nikad nije pogledao ravno u kameru i rekao: Premda je demokratska stranka ta koja je najviše trpjela zbog ruskog upletanja, sada sam ja vođa slobodnog svijeta i platit ćete za to", istaknuo je.

Sankcije bi se uvele krivcima za informatičke napade koji su demokratsku kandidatkinju na američkim predsjedničkim izborima 2016. Hillary Clinton doveli u nezgodan položaj. Washington smatra da je ruska vlast htjela destabilizirati demokratkinju u korist Donalda Trumpa.

Barack Obama je u prosincu bio najavio nove sankcije Moskvi.

>>Kolinda Grabar-Kitarović: Reakcije na moj govor o stanju na jugoistoku Europe su sjajne, sve više se sada koristi taj izraz, a ne Balkan

>>Izabrani najbolji američki predsjednici u povijesti, Obama kotira visoko, a čak i Nixon bolji od Georga Busha

Komentara 9

Avatar Idler 3
Idler 3
14:55 19.02.2017.

Trump bude pogledal u kameru i rekel:"ja sam predsjednik i briga kaj mudruju izborni gubitnici."

DU
Deleted user
16:23 19.02.2017.

Predložio bi tom nazovi seratoru neka malo pogleda kad već ''lupa vritnjake Rusima''što znači i vojni sukob, kakve avione, tenkove, brodove, rakete i raketne sustave posjeduju Rusi a kakve američka vojska i bolje bi mu bilo kad već prijeti sa ratom da pita Obamu i Hilari gdje su puste milijarde dolara koji su ulupali u avioprogram a rezultati se vidjeli kroz neučinkovitost u Afganistanu a da ne spominjemo Irak i Siriju.

OK
okvarbudovič
16:19 19.02.2017.

bolje poljubac ,nego udarac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije