Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALI KRIVE I RUSE

SAD: Čini se da su avion separatisti doista srušili pogreškom

mjesto pada zrakoplova Malaysia Airlinesa
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
23.07.2014.
u 08:39

Rusija je odgovorna za stvaranje okolnosti koje su dovele do pada zrakoplova, navode američki obavještajci

Američki obavještajni dužnosnici izjavili su da su proruski separatisti avion Malaysia Airlinesa srušili pogreškom, ali da zasad nema dokaza o izravnoj upletenosti Ruske vlade, javlja BBC.

Oni su na konferenciji za medije u utorak kazali da je "najvjerojatnije objašnjenje" za obaranje aviona da su ga pobunjenici zamijenili za drugi zrakoplov. - Čini se da se radi o pogrešci - rekao je jedan od njih.

Rusija, prema riječima američkih obaviještajaca, odgovorna za stvaranje okolnosti koje su dovele do pada zrakoplova. Imaju, kako navode, čvrste dokaze da je projektil SA-11 ispaljen iz istočne Ukrajine u okolnostima koje su Rusi pomogli stvoriti. No kazali su kako ne postoji direktan dokaz o izravnoj ruskoj povezanosti u ispaljivanju rakete zemlja zrak SA-11 za koju se vjeruje da je uzrokovala rušenje zrakoplova.

Inače, prva tijela poginulih u padu aviona Malaysia Airlinesa koji je prošli četvrtak, kako se čini, srušen u Ukrajini pri čemu je poginulo 298 osoba danas bi trebala zrakoplovom stići u Nizozemsku. Očekuje se da će u Eindhoven stići poslijepodne. Avion će dočekati nizozemska kraljevska obitelj i premijer Mark Rutte nakon čega bi tijela trebala biti odvedena na identifikaciju koja bi prema riječima nizozemskog premijera mogla potrajati tjednima pa čak i mjesecima.

Nizozemska vlada današnji dan proglasila je danom žalosti.

>> Vlak s tijelima žrtava napustio pobunjenički teritorij

>> Proruski ratnik: Srušili smo zrakoplov jer smo mislili da je ukrajinski

Komentara 145

Avatar mantra
mantra
08:53 23.07.2014.

Američki obavještajni dužnosnici....to su oni koji su tvrdili da Sadam pravi atomsku bombu...ha ha ha ha!!!!

ST
stomugromova
08:51 23.07.2014.

Američki su obavještajci vjerodostojni kao i svaki profesionalni lažov.Pogotovo nakon xxx false flag operacija diljem svijeta.Trebalo im je skoro tjedan dana da objave vijest,ali nigdje snimki niti dokaza.Laž je tu da opravda cilj i ništa vise.

ST
stomugromova
08:59 23.07.2014.

Situacija slična onoj u Siriji.Kievskoj hunti ide lose,kao i islamskim teroristima u Siriji,sponzoriranim od Zapada.I onda izrežiraju napad kemijskim oružjem, tobože od Assada,kojem to nipošto ne ide u prilog jer sirijska regularna vojska na terenu jako dobro stoji u odnosuu na teroriste.Kasnije se pokazalo da je granata sa kemijskim punjenjem stigla iz područja pod kontrolom terorista. No lažljivi neoliberalni korporativni mediji pod cionistima,imaju unaprijed režiranu paljbu po Assadu.Tako i ovdje,Kievska hunta puši po svim pravcima.Imaju gubitke i puno dezertera.I onbda treba napreaviti nešto veliko,ne bi li se ostvarila prednost na terenu.Dobro zamišljeno,ali neće proći ! Američkim obavještajcima više niti kod kuće ne vjeruju.Prođite malo po američkim forumima pa ćete vidjeti što misle Amerikanci o vjerodostojnosti politike američkih vlasti.I oni su odrasli i vise ne toleriraju laži i podvale globalnog cionizma,koji želi osvojiti svijet i podrediti ga svojim interesima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije