Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO SE DOGODILO?

Američki istražitelji: Tajanstvena smrt bivšeg Putinovog savjetnika bila je nesreća

Mihail Lesin i Vladimir Putin
Foto: www.kremlin.ru/Wikimedia Commons
1/3
28.10.2016.
u 22:59

Tijelo Mihaila Lesina pronađeno je u hotelu u Washingtonu u listopadu prošle godine

Misteriozna smrt bivšeg savjetnika ruskog predsjednika Vladimira Putina je nesreća, kažu američki dužnosnici.  

Tijelo Mihaila Lesina, podsjetimo, pronađeno je u hotelu u Washingtonu u listopadu prošle godine. Američko državno odvjetništvo sada kaže da je riječ o akutnom trovanju etanolom, te da su ozljede tupim predmetom na njegovoj glavi, vratu i drugim dijelovima tijela rezultat pada nakon više dana pretjerane konzumacije alkohola, prenosi BBC.  

Ruski mediji pisali su, pozivajući se na izjave Lesinove obitelji, da je umro od srčanog udara, ali njegova je tajanstvena smrt potaknula teorije zavjere prema kojima je ubijen, a čak i prve informacije američke istrage ukazivale su na nasilnu smrt.  

Lesin je dugo bio smatran jednim od najutjecajnijih ljudi na ruskom medijskom tržištu. Bio je savjetnik predsjednika od 2004. do 2009. te je pomogao u stvaranju kanala RT. Putin mu se nakon smrti zahvalio na "ogromnom doprinosu stvaranju modernih ruskih medija". Navodno je prikupio milijune dolara vrijednu imovinu u Europi i SAD-u radeći za rusku vladu, a kritičari Kremlja tvrdili su da su ga ubili ruski agenti jer se htio pogoditi s američkim istražiteljima.

>> Putin: Zar je Amerika banana-država da Rusija može utjecati na izbore?

Komentara 2

DU
Deleted user
00:07 29.10.2016.

dobra americka fora...

GM
Gjuro-Mrki
18:37 29.10.2016.

ruski istražitelji tvrde da je CIA ukokala J.F.K. !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije