Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETOSTI

Američki brod ispalio upozoravajuće hice prema iranskom plovilu jer se nije udaljilo

brod
Foto: Carmen Jaspersen/DPA/PIXSELL
25.08.2016.
u 21:18

U jednom trenutku iransko plovilo došlo na udaljenost od 193 metra od američkog broda

Brod američke mornarice ispalio je tri hica upozorenja nakon što mu se približilo iransko plovilo u Perzijskom zaljevu, izvijestio je u četvrtak CNN.

CNN navodi pozivajući se na američke dužnosnike da je mornarički brod ispalio hice u vodu nakon što se iranski brod nije udaljio poslije kratke konzverzacije putem radio veze.

Iransko plovilo približilo se dvama američkim brodovima u sjevernom dijelu Perzijskog zaljeva u srijedu, rekao je jedan američki dužnosnik.

Na početku incidenta bila su tri iranska broda, ali u vrijeme ispaljivanja hitaca upozorenja ostao je samo jedan, kazao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Dodao je da je u jednom trenutku iransko plovilo došlo na udaljenost od 193 metra od američkog broda.

SAD je dan ranije izvijestio o incidentu u kojemu su iranska plovila uznemiravala američki ratni brod u utorak nedaleko od Hormuškog tjesnaca.

>> Iran pogubio kontroveznog nuklearnog stručnjaka

Komentara 14

Avatar zong
zong
22:03 25.08.2016.

Pod hitno neka CIA ispita šta iranski brod traži u Perzijskom zaljevu... to ne smije biti... Nigdje više Ameri ne mogu normalno ploviti, u Južno kineskom moru kineski brodovi u Perzijskom zaljevu perzijski brodovi, pred ruskom obalom ruski brodovi... Kvragu više, svi vrše agresiju na SAD...

Avatar nekakav
nekakav
07:04 26.08.2016.

nema što iranski brod raditi u svojim vodama. to su sve američke vode i oni mogu tu ploviti kad i kako žele. to je tako u meksičkom zaljevu, kineskom moru, jadranu, crnom moru, atlantiku, pacifiku, pa tako i u perzijskomom zaljevu. niti jedna zemlja koja ima izlaz na more nema veća prava na plovidbu tim vodama od amerike. sve je to jedna amerika. niti 25 godina od demontaže sssr-a se amerika opet mora dokazivati?! jeste li vi normalni? radi toga je i došlo do dva napada na irak, jugoslaviju, afganistan... zašto gurate amerikance u toke dugove? ni rusija nema baš tolko šuma, a ni izraelci tolke kapacitete, da bi napravili papir na kojima se štampa dolar. jeste mundusi, to je strahota. novinar je bar u jednoj rečenici mogao uputiti riječ prijekora amerikancima radi izazivanja, stalnih provokacija. što cnn nije dao kartu sa točnim položajem usa brodova u zaljevu? pa da vidimo jel to možda slična situacija od pred par godina, kad su iranci pohvatali desetak američkih marinaca, koji su ušli u iranske vode? u svim medijima ameri lupali da se to dogodilo u međunarodnim, a kad ono, na kraju ispalo da su bili debeli unutar 12 milja. tako je i ovo slučaj. ako ti netko dođe nasamu granicu, naravno da ideš u susret. neka ameri to naprave u crnom moru, kad se približe ruskim vodama.. mediji se ne bave provokacijama amerikanaca diljem svijeta. samo obrambenim akcijama nekih država koje ne igraju po usa pravilima. bitno da oni, novinari, igraju.

GV
golub Vaso
22:25 25.08.2016.

opet Iranci provociraju ispred iranske obale i jedno 10 000 km od američkih vida

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije