Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć saveznicima

Američka vojska sirijskim pobunjenicima iz zraka bacila 50 tona streljiva

SAD avion
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
12.10.2015.
u 23:54

Američki dužnosnik tvrdi da su sve palete sa streljivom završile u "prijateljskim rukama".

Američki  teretni avioni preko noći su bacili 112 paleta na kojima je bilo 50 tona streljiva za pobunjeničke grupe u Siriji, piše CNN

Američki mediji pišu da je to prvi korak administracije predsjednika Baracka Obame u pokušaju dostave brze pomoći tim grupama. CNN-u je dostavu 50 tona streljiva, pod uvjetom anonimnosti, potvrdio američki dužnosnik. 

Teretni zrakoplovi C-17, praćeni američkim borbenim avionima, bacili su streljivo i drugu vojnu opremu, među kojom i ručne granate, u provinciji Hasakah na sjeveru Sirije snagama pobunjeničke koalicije koju podržava SAD, poznatu pod nazivom Sirijsko-arapska koalicija

Američki dužnosnik tvrdi da su sve palete sa streljivom završile u "prijateljskim rukama". 

>>NATO nudi pomoć Turskoj u čuvanju zračnog prostora od upada ruskih aviona

>>Ministri EU poručili Rusiji: Odmah prekinite napade na sirijsku opoziciju

Komentara 98

DU
Deleted user
00:34 13.10.2015.

Ameri su skinule sve maske i sad je savrseno jasno da bez njihove pomoci ne bi bilo ni ISIL-a. Sto drugo reci nego naprijed Rusija !!!

Avatar ivo587
ivo587
00:23 13.10.2015.

koja je to prozirna banda ti ameri to je nevjerojatno.

AN
anticenzura
00:47 13.10.2015.

Treba tim ISIL-ovcima skinuti kapuljace i maske s lica, garant ima vise Amera medju njima, i svog svetskog olosa, nego Arapa. ISIL je u stvari Amerika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije