Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema dokaza

Talijanski visoki sud odlučio: Amanda Knox nije ubila britansku studenticu!

Amanda Knox
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
27.03.2015.
u 23:15

Suci visokog suda oslobodili su Amandu Knox i njezinog tadašnjeg dečka Raffaela Sollecita jer smatraju kako nema dokaza koji bi upućivali na to da su oni 2007. ubili Meredith Kercher

Nakon više od devet sati vijećanja, talijanski visoki sud preinačio je nepravomoćnu presudu i oslobodio optužbi Amerikanku Amandu Knox i Talijana Raffaela Sollecita koji su bili osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne zbog ubojstva britanske studentice Meredith Kercher u talijanskoj Perugiji.

Suci visokog suda oslobodili su Amandu jer smatraju kako nema dokaza koji bi upućivali na to da je ona 2007. ubila Meredith Kercher.

Amandin glasnogovornik David Marriott kaže kako nisu očekivali takav preokret, ali da su presretni što je pravna bitka dobila ovakav ishod.

Ovom presudom, Amanda Knox i Raffaele Sollecito zauvijek su oslobođeni optužbi za ubojstvo.

Amanda Knox nepravomoćno je bila osuđena na 28 godina i šest mjeseci zatvora zbog ubojstva britanske studentice Meredith Kercher u talijanskoj Perugiji. Njezin tadašnji dečko Raffaele Sollecito nepravomoćno je osuđen na 25 godina zatvora.

Knox i Sollecito proveli su četiri godine u zatvoru, no pušteni su na slobodu nakon što je poništena presuda 2011. godine.

Kercher, britanska studentica, pronađena je prerezana vrata 2007. godine u Perugiji, u stanu koji je dijelila s Knox. Imala je 21 godinu.

Za ubojstvo je 2008. godine bio osuđen Rudy Guede, koji trenutačno izdržava 16-godišnju zatvorsku kaznu.

Amerikanka Knox i Talijan Raffaele Sollecito pod optužbom da su s Guedeom ubili Kercher, osuđeni su u Italiji 2009. godine, no oslobođeni su 2011. godine nakon što su se žalili.

Knox je presudu čekala u Seattleu, a Sollecito u Italiji.

>> Amanda Knox ubila je studenticu tijekom svađe oko novca

Komentara 14

PL
plotto
07:20 28.03.2015.

Cijelo to društvo je prema optužnici bilo debelo nadrogirano i nesretna djevojka je ubijena samo zato jer se nije htjela pridružiti njihovim nastranim orgijama. Amanda i njen bivši dečko su sve samo ne nevini.ono što je zbrinjavajuće, činjenica je da da je Amanda bila suučesnik, u zločinu i da nikako nije smjela biti oslobođena.

BR
Brandfackel2
23:54 27.03.2015.

Prelijepa Amanda, svojom ljepotom izbjegla je ovozemaljsku kaznu za jedan monstruozan zločin i što je najgore od svega, debelo je to unovčila pomoću ovih bestijalnih medija... Ali prava kazna ju tek očekuje, svaka neprespavana noć, svakodnevna slika zločina... To novac ne može izbrisati... A tek na onom svijetu... Jedina pozitivna stvar u cijeloj priči je vjerojatnost da ponovno ne učini neko zlodjelo jer onda je neće osloboditi niti sud u Velikoj Gorici...

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
22:06 27.03.2015.

sve je to Amanda dobro unovčila i napisala autobiografsku knjigu koja je postala bestseller...a nije se ni trebala puno potruditi,novinari su je učinili zvijezdom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije