Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USTAŠKI LOGORI

Vučić u petak u Donjoj Gradini na komemoraciji žrtvama Jasenovca

18.08.2016.
u 11:53

Donja Gradina bila je dio sustava ustaških koncentracijskih logora u doba Nezavisne Države Hrvatske, čije je središte bio Jasenovac

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić sudjelovat će u petak na komemoraciji žrtvama ustaških logora u Donjoj Gradini u Republici Srpskoj (RS), priopćila je danas srbijanska vlada.

– Predsjednik vlade Srbije nazočit će obilježavanju 75. obljetnice od početka genocida nad Srbima, Židovima i Romima u koncentracijskom logoru Jasenovac u Donjoj Gradini – stoji u vladinu priopćenju.

Na skupu će biti srbijanski i dužnosnici RS-a, izaslanstva Srpske pravoslavne crkve, Saveza židovskih općina, romske nacionalne manjine i predstavnici brojnih udruga.

Donja Gradina bila je dio sustava ustaških koncentracijskih logora u doba Nezavisne Države Hrvatske, čije je središte bio Jasenovac.

Nakon više neuspješnih pokušaja bijega, preostali logoraši su posljednji put krenuli u proboj koncem travnja 1945. kad se dio njih uspio spasiti.

Postrojbe tadašnje jugoslavenske Druge armije ušle su u napušteni logor Jasenovac 2. ožujka 1945.

– Prije nego su napustili logor u Jasenovcu, ustaše su likvidirali sve preostale zatočenike, uništili dio građevina i pokušali ukloniti tragove svojih zločina – istaknuto je u priopćenju Odbora za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

>> Preko antifašističkih grafita i na spomenik nasprejali ustaške simbole

Komentara 27

Avatar pradavni
pradavni
12:36 18.08.2016.

ova s.... nesmijem kazat radi sve da opere svoja gofna koja su radili 90-tih,stalno se peru a naši šute li šute,toliko zla nije viđeno ni u boko haram što su pijane horde iz srbije radile u HR,STOKA

ZR
zrinskinikolasubic
12:46 18.08.2016.

zanimljivo...gotovo nevjerojatno....o fasizmu ce pricati netko tko je svojevremeno s parlametarne govornice urlikao 100 za 1

PR
principjelannotsdp
12:33 18.08.2016.

Izgleda da je Dačić najpopularniji političar za uredništvo Večernjeg lista. Sramite se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije