Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Vučić za AP

'Srbija je spremna koristiti plin iz više izvora što je vrlo važno našim prijateljima, Amerikancima'

vesna pusic,aleksandar vucic,portal (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.05.2015.
u 14:52

Kako navodi AP, SAD izvjesno vrijeme radi na tome da potakne balkanske zemlje na korištenje alternativnih izvora plina prije nego što će se izgraditi plinovod koji bi preko Turske doveo ruski plin na Balkan

Srbija će prihvatiti prijedlog iz SAD da smanji zavisnost od ruskog plina i to tako što će se pridružiti plinovodu iz Azerbajdžana koji ima američku podršku, rekao je u intervju za AP premijer Aleksandar Vučić. Srbija je spremna koristiti plin iz više izvora, što je, kako je rekao,"vrlo važno za naše američke prijatelje", prenosi Yahoo.

Kako navodi AP, SAD izvjesno vrijeme radi na tome da potakne balkanske zemlje na korištenje alternativnih izvora plina prije nego što će se izgraditi plinovod koji bi preko Turske doveo ruski plin na Balkan.

Američka agencija, uz objavljivanje prvog citata iz intervjua s Vučićem, navela je da podrška plinovodu pod pokroviteljstvom SAD-a predstavlja veliki politički zaokret Srbije, koja je tradicionalni saveznik Rusije. 

>> Vučić: Neka Srbi ljetuju u Albaniji

Komentara 34

Avatar Abcd....
Abcd....
19:38 28.05.2015.

Izdajnici iz hrvatskog i srpskog naroda nazivaju Ameriku "saveznikom". Neka se odsele kod tih saveznika skupa sa onima koji ih podupiru.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:29 28.05.2015.

Nije bitno odakle ce Srbija i ostale zemlje vazali koristiti plin, vec je bitno da ga ne uvoze iz Rusije. Ovo nema veze s Srbijom, rat je protiv Rusije jer nije pokorena, a ostali su tu samo promatraci kojima se naredjuje sto im je raditi.

Avatar d-ano
d-ano
15:20 28.05.2015.

Srbija je inace skoro ,,,,najveciiiiii,,,, potrosac plina u EUruopi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije