Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbijanski premijer

Vučić: Odustane li Hrvatska od naoružavanja, odustat će i Srbija

Aleksandar Vučić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
12.01.2016.
u 16:42

"Srbiji je cilj brinuti o regiji i miru u regiji, i s Hrvatima i s ostalima. Vi recite da nećete kupovati ofenzivno, a mi nećemo ni defanzivno oružje", rekao je Vučić

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić pozvao je danas Hrvatsku da odustane od naoružavanja i poručio da će to isto učiniti i Srbija istog trenutka kad Hrvatska potvrdi da se neće naoružavati.

– One sekunde kad kažu da to neće učiniti – mi nećemo kupovati ništa – rekao je Vučić novinarima tijekom obilaska gradilišta započetog projekta Beograd na vodi.

– Mi nećemo kupovati rakete iste snage ili jednako skupe, već hoćemo obrambene sustave. To je jednostavno, ali hajde nećemo ni zaštitne – ali nemojte ni vi uzimati ofenzivna oružja – citiraju mediji Vučićevu izjavu.

Odgovarajući na pitanje zašto Srbija najavljuje nabavu ruskog raketnog sustava za protuzračnu obranu S-300 umjesto da uloži u gospodarstvo, Vučić je istaknuo kako Srbija novac ulaže u gospodarstvo, a u oružje neće ulagati ako i Hrvatska odluči ne naoružavati se raketama.

Vučić je poručio da će Srbija voditi takvu politiku dok je on premijer.

Srbijanski premijer je, kako prenose agencije, naglasio da nije Srbija kupovala oružje nego Hrvatska, spominjući pancer haubice i licence za borbena vozila te nabavku lansirnih rampi za balističke rakete.

Vučić je izbjegao odgovoriti koliko bi zemlju stajala nabava raketnih sustava S-300, rekavši kako Srbija povoljno može riješiti svoje probleme, ali da je cilj njegove vlade briga o regiji.

– Srbiji je cilj brinuti o regiji i miru u regiji, i s Hrvatima i s ostalima. Vi recite da nećete kupovati ofenzivno, a mi nećemo ni defenzivno oružje – rekao je Vučić.

Ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin izjavio je u ponedjeljak u Beogradu da će Rusija razmotriti poziv Srbije za isporuku naoružanja i sustava protuzračne obrane (PZO)  S-300 i nastojati poduprijeti Srbiju.

– Učinit ćemo sve da osiguramo potporu našem savezniku na Balkanu – rekao je Rogozin na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon razgovora s premijerom Vučićem. 

>> 'Poručujem Vučiću – nemoj biti nervozan. Srbiju uvažavamo' 

>> Kotromanović Dačiću: Da ste se ranije zalagali za mir, mogli ste spasiti na desetke tisuća nevinih žrtava

Komentara 116

Avatar samo Istina
samo Istina
17:04 12.01.2016.

Koga briga što ovaj govori

KO
Komacero
17:05 12.01.2016.

Hrvatska treba bit poput Izraela i naoruzana do zubiju kako vampirska Srbija nikad vise nebi pomislila cetnickim hordama krenut u osvajanja.Cim Srbi malo ojacaju opet ce ratovat.Hrvati trebaju bit vodeci u vojnoj industriji a Srbija treba bit ko nekad 300 godina iza Hrvatske tako da ce im jedini prihod bit svercanje izbjeglicama i naplacivanje prevoza po 35 evrov

Avatar kravata
kravata
17:00 12.01.2016.

Samo onaj tko je uzeo silom, ukrao, oteo, prevario, posvojio tude ucinio zlo drugome se boji da ce vlasnik doc po svoje silom ili napravit osvetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije