Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJA U OPTUŽBE

Vučić o drami u Crnoj Gori: Mi imamo neka saznanja

Aleksandar Vučić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
17.10.2016.
u 16:04

"Da pričekamo i vidimo što će reći organi. Mi imamo neka saznanja i spremni smo ih podijeliti s državnim organima Crne Gore, ali nas oni ni o čemu nisu obavijestili...I dalje nemamo nikakve podatke, imamo određene podatke do kojih su došle naše obavještajne agencije", rekao je Vučić

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da sumnja u osnovanost optužbi za terorizam protiv 20 državljana Srbije uhićenih u Crnoj Gori, među kojima je i nekadašnji zapovjednik Žandarmerije MUP-a Srbije Bratislav Dikić.  

Reagirajući na vijest o uhićenju i priopćenje crnogorskog pravosuđa da je skupna uhićenih osumnjičena za terorističke aktivnosti kojima je, navodno, trebala izazvati incidente tijekom jučer održanih parlamentarnih izbora, Vučić je rekao da i dalje nema nikakvih službenih informacija iz Podgorice.  

"Da pričekamo i vidimo što će reći organi. Mi imamo neka saznanja i spremni smo ih podijeliti s državnim organima Crne Gore, ali nas oni ni o čemu nisu obavijestili...I dalje nemamo nikakve podatke, imamo određene podatke do kojih su došle naše obavještajne agencije", rekao je Vučić.  

Ocijenivši da uhićeni umirovljeni general Žandarmerije MUP-a Srbije Bratislav Dikić "svakog dana iznosi stajališta protiv Vlade Srbije", Vučić je rekao kako bi "volio vidjeti i čuti stvarne i ozbiljne podatke o tome da je planirao neki teroristički akt", ali da osobno ne vjeruje u to.  

"Čekamo da vidimo, možda ima nešto drugo", rekao je Vučić, naglasivši da će se "crnogorske službe iznenaditi" podacima koje znaju srpske službe.  

Vučić je rekao i da su mnogi od uhićenih posredstvom odvjetnika tražili intervenciju države Srbije i veleposlanstva Srbije u Crnoj Gori, odakle su upućeni službenici da ih posjete u pritvoru.  

Srbijanski premijer naglasio je da Srbija želi dobre odnose s Crnom Gorom.  

Direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović priopćio je u nedjelju da je u Crnoj Gori uhićeno 20 državljana Srbije osumnjičenih za terorizam. Oni su, kako se sumnja, ušli u Crnu Goru i imali namjeru prvo preuzeti automatsko oružje, a potom tijekom večeri poduzeti napade na institucije sustava, policiju i predstavnike državnih organa, ne isključujući mogućnost napada na visoke državne dužnosnike.  

Televizija "Pink M" javlja da je među uhićenima i bivši zapovjednik Žandarmerije MUP- a Srbije Bratislav Bata Dikić.

>> Tko je vođa grupe uhićene u Crnoj Gori? Bivšeg šefa Žandarmerije zovu 'Mali Legija'

Komentara 7

Avatar Linux
Linux
19:17 17.10.2016.

naravno da imate malo vise od samog saznanja. nista novo.

NE
Nemesis100
00:30 18.10.2016.

Sve zna a pravi se lud, haha.

Avatar jumanji
jumanji
19:27 17.10.2016.

sve je to nešto smiješno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije