Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije iz Srbije

Vučić i Dačić komentirali ukidanje presude Glavašu

28.07.2016.
u 21:10

- Naše je da damo sve od sebe, a Glavaš, Stepinac, poništene presude, ne razumijem - rekao je Vučić.

Mandatar Vlade Srbije Aleksandar Vučić za srbijanske medije odluku Vrhovnog suda RH kojom je ukinuta presuda Branimiru Glavašu prokomentirao je da je sasvim neshvatljiva.  

- Žrtve Srba u prošlim ratovima su takve da trebamo učiniti sve što možemo da ih ne bude više u budućnosti. Naše je da damo sve od sebe, a Glavaš, Stepinac, poništene presude, ne razumijem - rekao je Vučić. Dodao je i da bi želio pitati EU kakvo je to pravosuđe koje ukida presudu Glavašu, i da li takvo pravosuđe žele za Srbiju. Kazao je kako će Srbija braniti, čuvati i štiti svoju antifašističku prošlost, čuvati uspomenu na ubijene u Drugom svjetskom ratu, ali i da neće gaziti po tuđim žrtvama.

 

Osvrnuo se i na stanje srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj za koje je rekao da je sve kompliciranije i teže. - Situacija je za naš narod u Hrvatskoj, ali i zapadno od Drine sve teža i kompliciranija. Naš je posao da odluke donosimo odgovorno i racionalno, da ne pokazujemo tu vrstu mržnje, koju na drugom mjestu osjećamo. Mi moramo da reagiramo odgovorno, ozbiljno i mirno - rekao je Vučić. Dodao je i da će sve probleme pokušati da rješavaju razgovorom i dijalogom ali i da neke stvari više ne može da razumije.

Odluku Vrhovnog suda prokomentirao je danas i ministar vanjskih poslova u Vladi Srbije Ivica Dačić.

- Poruka ovog sramotnog akta je da je dozvoljeno i normalno nekažnjeno vršenje zločina nad Srbima, čime je pored stalnog govora mržnje otvoren lov na Srbe. Takva politika Hrvatske je i dovela do povećanog broja incidenata i nasilja nad Srbima iz Hrvatske i građanima Srbije, povodom čega je danas Hrvatskoj uručena protestna nota - stoji u izjavi Dačića prema kojem odluka Vrhovnog suda RH pokazuje jasnu politiku Hrvatske koja rehabilitira ne samo fašističku ustašku NDH već i zločince iz posljednjeg rata.

>>Miljević: Odluka Vrhovnog suda u slučajevima "garaža" i "selotejp" potpuno očekivana

Komentara 67

Avatar niko_svetinja
niko_svetinja
21:21 28.07.2016.

Jel ovo onaj sto je rekao da ce pobiti 100 Muslimana za jednog srbina. Europo na sramotu ti sa kime se razgovara.

AR
aristip
21:32 28.07.2016.

Da Kovač ima hrabrosti odbio bi bilo kakvi kontak s ovom bijesnim Dačićem sve dok ovaj ne donese pisanu potvrdu veterinara da se je cijepio protiv bjesnila.

Avatar mason
mason
21:31 28.07.2016.

Nemozes ovdje doc a da ne vidis Vucuca. Nikad nisam posjetio niti jedne srpske novine a znam sve o Srbiji iz VL a. Kad je bila oluja bio sam mali, ali kad bude oluja 2 doci cu.Ovima mnogim iz vl nije mjesto tu, nego kod pradjedova u Turskoj. Osobito ovi sto brisu pro Hrvatske komentare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije