Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredno stanje u Bruxellesu

Aktivist iz centra za azilante uhićen kao terorist, pa pušten

Belgijski vojnik
Foto: Reuters/PIXSELL
28.03.2016.
u 18:16

Najmanje dvojica radnika iz nuklearke Doel navodno su otišla u Siriju kako bi se borila na strani terorista Islamske države

U još jednom zapletu koji povezuje migrantsku krizu s terorizmom, belgijska policija uhitila je čovjeka koji je svojedobno viđan među tražiteljima azila u Bruxellesu kako im pomaže kao aktivist. Policija je sumnjala da je riječ o trećem teroristu sa snimke nadzornih kamera u bruxelleskoj zračnoj luci, a belgijski mediji navode da se čovjek zove Faisal Cheffou, no u još jednom zapletu danas kasno poslijepodne belgijski istražitelji pustili su ga na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Službeni broj ubijenih u terorističkim napadima na zračnu luku i gradski metro narastao je danas na 38 nakon što su neki teško ozlijeđeni podlegli ozlijedama.

U belgijskom tabloidu Derniere Heure pojavila se i informacija o tome da su nuklearne elektrane trebale biti meta napada teroristista. Jedan zaštitar koji je radio u nuklearki Tihange pronađen je ubijen u svome stanu, javio je tabloid, no policija je kasnije priopćila da taj slučaj tretira kao obično ubojstvo, nepovezano s terorističkim napadima. U drugoj nuklearki Doel, najmanje dvojica radnika navodno su otišla u Siriju kako bi se borila na strani terorista Islamske države. 

>> Potvrđen identitet drugog bombaša iz zračne luke. Erdogan: Bombaša el-Bakraouija smo deportirali, a Belgija oslobodila 

>> Policija prosvjednike u Bruxellesu tjera vodenim topovima

Komentara 3

LO
lora32
20:21 28.03.2016.

Toliko o tome da se odlucuju na odlazak u Siriju i nosanje prsluka najcesce zbog nezaposlenosti,jer su diskriminirani kad se cuje iz kojeg su kvarta i kojeg su imena i prezimena.ova dvojica ocito nisu imala tih problema nego su otisla do Sirije posto je taj dan dan na poslu bila dosada ziva.kakva sranja moj boze.oni iz pariza su birtiju cak imali!!da bas je stvar posla inace su po prirodi poznati kao veliki radnici.jedino sto rade predano su legla djece

SN
snajper
18:36 28.03.2016.

Policija ima pravo sumnjati a ako se ispostavi da jr je kriva informacija pa bože moj. Jedino zamjeram novinarima što trčr pred rudo. Toliko su nrstrpljivi da bi podnijeli i krivu opzužbu samo da objave vijest

Avatar Pavel ic
Pavel ic
20:30 28.03.2016.

koliko je takvi opasnih sad uslo i pobjeglo iz kampova da im se trag izgubio.nikad ih nece pronaci samo se budu tak pojavljivali po dvojca i kabum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije