Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon Brexita

Agencija S&P snizila kreditni rejting Velikoj Britaniji

brexit
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
27.06.2016.
u 22:13

Osim kreditnog rejtinga u konstantnom padu je i britanska funta koja je ostala pod pritiskom na međunarodnim deviznim tržištima

Nakon što je Velika Britanija na referendumu izglasala izlazak iz Europske agencija Standard & Poor's snizila je vrhunski britanski  rejting s 'AAA' na 'AA', javljaju svjetski mediji.

Financijski stručnjaci od prošlog tjedna upozoravaju da idealan kreditni rejting koji je Britanija donedavno imala nakon Brexita više nije održiv. Ovo je samo jedna od posljedica Brexita, a S&P smatra da će rezultati referenduma dovesti do još većih nestabilnosti britanskog gospodarstva. 

Osim kreditnog rejtinga u konstantnom padu je i britanska funta koja je ostala pod pritiskom na međunarodnim deviznim tržištima, ali se ipak zadržala iznad najnižih razina od 1985. godine prema dolaru. Osim na funtu, Brexit je utjecao i na euro koji je pod pritiskom velikih previranja koja su zahvatila globalna tržišta nakon britanske referendumske odluke.

>>Isplati li se kupiti funtu nakon naglog pada?

Komentara 4

RM
rmd3
06:18 28.06.2016.

Medijski strah ništa drugo, sve te agencije su najveći svijetski kriminalci te glavni proizvodjači krize bravo Britanija.Spremili su se oni na sve scenarije nema kvota više ribari če im moć normalno ribarit a trgovina ide uobičajeno.

Avatar mason
mason
00:49 28.06.2016.

To je tek pocetak.. Normalno da su politicari koji su nagovarali narod za izlaz iz EU znali za ovo ali im nisu htjeli reci. Proci ce godina dok se naprave trgovinski ugovori i stanje stabilizira. Do tada funta ce padati a Britanija se raspasti.

MA
majeltomoguce
10:59 28.06.2016.

Ajde molim Vas, VB sada može nestetano sklapati trgovinske ugovore sa Kinom i Rusijom i zaraditi više nego do sada samo od toga!!! A ovo što se događa na raznim burzama i prijetnje političara i raznoraznih kreditnih agencija je samo potvrda kako smo zapravo svi mi u Europi OKUPIRANI!!! Čim se želiš osamostaliti doživiš toliki udar financijaša i prijetnje - to je RAT! Zašto se ne bi skinuo rejting nekome nakon loših rezultata, umjesto da se skida dan nakon nečega što nekome ne paše? OKUPACIJA i porobljavanje, samo na fini način. VB je imala moć odupriti se, a što možemo mi mali??? BTW sada je govori kako je Brexit prošao tijesno (nekih 2, 3 % samo) i traže se novi referendumi - tko traži ponavljanje??? Mladi? DOSELJENICI i neenglezi traže ponavljanje kojih je nekoliko milijuna u VB. Domicilno stanovništvo je glasovalo sa preko 60% za izlazak - o tome se šuti! Ajmo sve pomiješati, uništiti kulturu, uništiti osječaj pripadnosti naciji ... velika Europa, bez naroda, bez vođe kojom upravlja - NJEMAČKA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije