Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.04.2014. u 14:00

I dok Biden, onako kaubojski, prijeti Rusiji, Ukrajini je "velikodušno" ponudio 50 milijuna dolara

Reporter HTV-a Zoltan Kabok upitao se sinoć u Dnevniku ono o čemu ja dumam već mjesec dana: što li na tom Majdanu i dalje rade oni pučisti? Nisu li još davno svrgnuli Jankoviča i riješili se svojih muka? Iz šatora je uskoro isteturao penzić i zagrmio: Bit ćemo tu do izbora, a ovisi o rezultatima – i duže! Dakle, ne bude li mu novi predsjednik po volji, i njega će stjerati stazama Janukoviča. Do tada će ga voditi Arsenij Jacenjuk. Čovjek koji je u srazu s Janukovičem osvojio manje od sedam posto glasova.

Jučer mu je u posjet došao Joe Biden. I dok Biden, onako kaubojski, prijeti Rusiji, Ukrajini je "velikodušno" ponudio 50 milijuna dolara. Pomoć kakvoj bi se možda obradovalo Dugopolje, ali ta golema zemlja Ukrajina i još u takvoj gabuli? Njoj je to kao joint, srknut će tih 50 milijuna u jednom dimu. Ali Jacenjuk, on je enigma. Čovjeku je zemlja u ratu, a on bez ikakvih emocija ponavlja par istih rečenica. Kao neka japanska igračka koju navijete i ona glumi karate poteze. A s obzirom da mu cijeli zapadni svijet priznaje ulogu premijera, muči me jedna pomisao. Zamislimo da Hrvati u BiH dođu u Sarajevo i svrgnu Željka Komšića, čovjeka koji je na funkciju hrvatskog člana Predsjedništva dva puta zasjeo nakon što su hrvatski birači prevareni. Dakle, uzmimo da Hrvati u BiH svrgnu svog nelegitimnog predstavnika i posjednu tamo Borjanu Krišto, ženu koja je na posljednjim izborima osvojila najveći broj hrvatskih glasova. Bi li ju Zapad priznao kao što priznaje Jacenjuka? Naravno da ne bi. I zato ne vjerujem Bidenu kad govori o poštenju, slobodi i demokraciji.

PLUS

RTL Danas: Neka malo sarkazma. Urednica sporta je bocnula Maksimir i najavila Dinamovo osvajanje prvenstva: "Plavi će sigurno dugo, dugo pamtiti ovaj dan..."

MINUS

RTL Danas: Novinarka izvještava o potresu i zaključuje: "Riječani se nadaju da se više neće tresti." E baš, a ja pomislio da jedva čekaju da ponovno zaljulja...

>> Separatisti na istoku pogodili vojni avion, ukrajinskog političara mučili do smrti

Komentara 4

CI
cicibela
17:13 23.04.2014.

Sve je to lijepo objasnila kaubojka (Fuck the EU) Victoria Nuland. Upitana zašto je nasilno preuzimanje vlasti u Kijevu OK, a ono na istoku Ukrajine nije OK, sažeto je odgovorila: Zato što pučisti u Kijevu imaju suglasnost Amerike i njenihih saveznika, a oni na istoku Ukrajine je nemaju. Ili ukratko: Ja sam gospodin Bog tvoj i nemaj drugih bogova osim mene!

Avatar MENSA
MENSA
07:45 24.04.2014.

Vaclav Klaus, dugogodišnji predsjednik Češke (2003.-2013.) u intervjuu češkoj televiziji CT24 vrlo jasno je rekao kako su kako SAD-e i Zapad izazvali ukrajinsku krizu. Klaus je iskusan političar i intelektualac, par exsellence i nema razloga ne vjerovati mu kako dobroobro zna što i o čemu govori ! Sve "krize", sva pitanja i svi odgovori jedino i uvijek izviru iz "svevidećeg oka" lociranog u FED (Federal Reserve District), a čije je "to" vlasništvo i tko tu "kolo vodi" i u čijem interesu, nije problem ....informirati se !

DU
Deleted user
15:40 23.04.2014.

Pa oni na Majdanu i dalje uzivaju jer im je amerika cjelo vreme placala,i hranilaih da "demostruju",pa gdje bih sad isli,to su sve neradnici i ostapleri,bjeda je uvjek bila bjeda i takva ce da ostane,a Ukrajinski novi presjednik,i premijer nemajuu ovlasti,jer njih je amerika postavola na to mjesto,njih dva su dokazani fasisti,i mafijasi,zapadnog kova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije