Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedok lagao

39 godina nevin proveo u zatvoru, a prijetilo mu je i smaknuće!

zatvor
Foto: DPA/PIXSELL
20.11.2014.
u 18:33

Sada 57-godišnji Jackson izbjegao je smaknuće samo zato što je država Ohio privremeno suspendirala izvršavanje smrtnih kazni

Amerikanac iz američke savezne države Ohio, Ricky Jackson, u zatvoru je nevin proveo 39 godina, a u jednom trenutku mu je prijetilo i smaknuće, piše Independent.  

Do njegova oslobađanja je došlo nakon što je ključni svjedok ove godine priznao da je lagao dok je bio dječak. Sada 57-godišnji Jackson izbjegao je smaknuće samo zato što je država Ohio privremeno suspendirala izvršavanje smrtnih kazni.

Zajedno s još dvojicom muškaraca osuđen je zbog ubojstva Harolda Franksa 1975. godine. Osim izjave svjedoka, nije postojao niti jedan dokaz da je Jackson zaista ubio muškarca. Jackson se rasplakao u sudnici dok se čitala odluka da su odbačene sve optužbe protiv njega. Iz zatvora bi trebao biti pušten sutra. 

>>Preminuo boksač koji je nevin proveo 19 godina u zatvoru

>>Nevin u zatvoru proveo 22 godine. I sutkinja je pustila suzu

Komentara 5

KO
kojesta
18:46 20.11.2014.

grozno sustvo u usa, svake godine ovakve price, a koliko ih je nevinih tek pobijeno?

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
18:52 20.11.2014.

sramota da u 21.stoljeću postoje krvničke države koje ubijaju nevine ljude

Avatar plavusha_1984
plavusha_1984
09:09 21.11.2014.

Sada neka tuži svjedoka, sudca, sud i cijelu SAD za oduzetih 39 godina života koje ničim ne može nadoknaditi i vratiti. Toliko o pravednoj Americi i njihovoj demokraciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije