Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iva Mihalić:

Golotinja na filmu i ženski poljubac više nisu tabu, već samo uspješno podižu tiražu

SPECIJAL EKRAN  11.11.2014., Zagreb - Glumica Iva MIhalic u seriji Vatre ivanjske. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/5
22.11.2014.
u 19:19

Da nije glumica, Iva bi bila ili redateljica ili pravnica

Crnokosoj glumici Ivi Mihalić uloga Tamare u RTL-ovoj seriji "Vatre ivanjske" prva je uloga u nekoj sapunici.

Glumica koja se može pohvaliti zapaženim kazališnim komadima te pulskom Zlatnom arenom spremno je prihvatila izazov cjelodnevnog snimanja i u tome uživa.

Tamara, koja je u seriji trenutačno trudna ima samo jednu želju – iz malog grada otići u veliki i zauvijek zatvoriti vrata provincije. Iva je, za razliku od Tamare, cura iz grada koja voli život na selu, ali o preseljenju u manji grad kaže:

– Preveliki sam ljubitelj velikih gradova, njihove vreve, buke, tišine, iznenađenja i mogućnosti koje oni nude. Za sada ipak svoj život zamišljam u gradu, ali tko zna što život nosi.

Navikavanje na zahtjevan tempo snimanja 29-godišnjoj Ivi nije bio nikakav problem.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

– Najveći je problem zapravo uskladiti sve obaveze, u kazalištu i na snimanju, naći način da sve nekako funkcionira. Ponekad se to stvarno svede na "slagalice strave" jer radni dan može trajati i do 17 ili 18 sati. Ali gdje ima volje, ima i načina, u ovakvim slučajevima čovjek se stvarno uvjeri u istinitost te tvrdnje – kaže Iva.

O iskustvu snimanja "Vatri ivanjski" zasad govori samo u superlativima i tvrdi da je to odlično iskustvo za svakog glumca.

– Puno se može naučiti jer snimanje sapunica stvarno zahtijeva i brzinu i vještinu, a te su zadanosti i prednost i mana – tvrdi Iva. A svladavanje brzog učenja teksta, kaže glumica, najlakše joj je kada kroz dijalog prolazi s kolegama.

Ljubomora nikad nije pozitivna

Osim što snima "Vatre ivanjske", Iva paralelno radi i u svom matičnom kazalištu – zagrebačkom HNK.

– Stvarno sam zahvalna da u ovim poprilično teškim vremenima imam priliku raditi svoj posao. Puno radim u HNK, nedavno smo imali premijeru "Razbojnika", a već 30. prosinca izlazi premijera predstave "Vučjak" u režiji Ivice Buljana – ponosno kaže Iva.

Iako se često može čuti kako među glumcima postoji lagana ljubomora zbog odigranih uloga, Iva tvrdi da takvo što nikada nije osjetila.

– Mislim da one uloge koje ti pripadaju i dođu do tebe. Svatko ima svoj put i mislim da ljubomora nema nikakvih pozitivnih posljedica – odlučno će lijepa glumica.

Zbog uloge Tine u seriji "Nedjeljom ujutro, subotom navečer", u kojoj je Iva igrala djevojku zaljubljenu u drugu djevojku, koju je pak utjelovila Iva Babić, Mihalić je doživjela i prvi televizijski ženski poljubac. U filmu "Ćaća" Dalibora Matanića, za koji je dobila Zlatnu arenu za sporednu ulogu, Iva se pak morala razodjenuti. Ni jedno ni drugo više ne želi komentirati, a na pitanje smatra li da smo konzervativna zemlja za takve podvige te da zato uvijek golotinja završi na naslovnicama, glumica kaže:

– Ne smatram to više tabuom, mislim da nije samo konzervativnost problem nego činjenica da, nažalost, možda samo to diže tiražu.

Da nije glumica, Iva bi bila ili redateljica ili pravnica, a sudeći po plesnim koracima koje je pokazala u showu "Ples sa zvijezdama", mogla bi biti i plesačica. No otkako je show završio, kaže, nije zaplesala.

– Jako volim plesati, ali nisam već mjesecima...

A kao i u svemu, tako je i u plesu i u glumi potrebna upornost. Odustaje li Iva lako?

– Kako kad. Nastojim razlučiti bitnog od nebitnog, odvojiti stvari od kojih ne treba odustati i stvari od kojih treba odustati, ali mislim da sam generalno uporna.

Učenje je najbitnije, svaka situacija u životu nosi neku lekciju – kaže glumica.

Majčinstvo još ne planira

A lekcija o majčinstvu kod Ive je još na čekanju. Za razliku od njena lika u "Vatrama ivanjskim", glumica kaže da o tom važnom koraku u životu još ne razmišlja. Jednako zagonetna ostaje i na pitanje je li zaljubljena, ali zato otkriva vjeruje li u stihove da se samo jednom ljubi.

– Jako lijepi i jako tužni stihovi. Mislim da se može više puta voljeti, sigurno svaki put drugačije, ali, eto, mogu samo reći da se nadam da ipak nisu istiniti. Raspitat ću se.

>>Pogledajte prekrasnu Ivu Mihalić u raskošnom editorijalu između vatre i leda

Komentara 1

Avatar commentator
commentator
20:55 22.11.2014.

A zar proizvođači takvih filmova sa golotinjama i sa scenama parenja, nisu svjesni da kad im kresnu takve erotoscene pretvaraju gledatelje u voajere.? Sa time bi se trebala pozabaviti policija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije