Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.11.2015. u 11:07

Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru, neće poništiti natječaj za posao objavljen u ožujku premda su u njemu pod nekim rednim brojevima doslovce navedeni inicijali osoba koje treba zaposliti

Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru, neće poništiti natječaj za posao objavljen u ožujku premda su u njemu pod nekim rednim brojevima doslovce navedeni inicijali osoba koje treba zaposliti. O neobičnom natječaju pisao je Jutarnji list, kojem se požalila jedna od kandidatkinja koja, iako ispunjava uvjete, a usto s doktoratom obranjenim u Nizozemskoj, uzalud pokušala zaposliti na zadarskom sveučilištu. A zaposlena je, gle čuda, osoba čiji su inicijali bili navedeni u oglasu.

Iz sveučilišta odgovaraju da je sve provedeno u skladu sa zakonom i transparentno (čak pretjerano transparentno, rekli bismo) te da inicijali nisu značili prejudiciranje ishoda. Došlo je do administrativne pogreške, poručuju te ističu da bi, i da je natječaj objavljen bez inicijala, završnica bila jednaka jer su izabrani najbolji kandidati. Nema smisla sporiti da je sve odrađeno po zakonu kao i da su odabrani najbolji kandidati, ali ipak bi na Sveučilištu u Zadru trebali razmisliti o novom natječaju. A u međuvremenu pronašli novu administrativnu tajnicu koja ne bi u natječajima ostavljala inicijale unaprijed dogovorenih favorita.

Komentara 1

DU
Deleted user
17:07 24.11.2015.

O. vjerojatno bu išla dopuna natječaja za još jedno mjesto, kojom bi se osoba, neka mala uhljebušica izglela, koja je tekst trebala pripremiti i predati u Narodne novine a nije shvatila rektoričine skraćene upute, predala ih komisiji pa zatim obrisala, sasvim oslobodila mogućnosti da u buduće tako grubo pogriješi, pa joj ne bi ni dali ništa raditi, a zaposlit će još nekoga (pomoćnicu tajnice) da odrađuje delikatne i ostale poslove same tajnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije