Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sljedeće sezone

Tottenham u Ligi prvaka domaćin na Wembleyju

Tottenham - Arsenal
Foto: Reuters
1/7
28.05.2016.
u 13:45

Tottenham će na Wembleyju, koji ima kapacitet od 90.000 mjesta, odigrati najmanje tri utakmice Lige prvaka. Novi Tottenhamov stadion trebao bi biti spreman za sezonu 2018/19.

Nogometaši Tottenhama igrat će utakmice Lige prvaka u sljedećoj sezoni na Wembleyju, potvrdili su u zajedničkom priopćenju čelnici engleskog doprvaka i Engleskog nogometnog saveza.

- Ugostiti Tottenham na Wembleyju u važnim europskim utakmicama sljedeće sezone za nas je dobrodošla prilika kako bi učvrstili poziciju stadiona kao jednog od najboljih u svijetu - izjavio je  glavni operativac Engleskog nogometnog saveza Martin Glenn u zajedničkom priopćenju.

Tottenham je započeo s izgradnjom novog stadiona za 61.000 gledatelja, na lokaciji do svog White Hart Lanea na kojem će i sljedeće sezone igrati utakmice u domaćim natjecanjima, ali sa smanjenim kapacitetom zbog izvođenja radova na novom stadionu.

Kako bi zadovoljili Uefine standarde u utakmicama Lige prvaka, Spursi će domaće dvoboje igrati na Wembleyju, a postoji mogućnost da će na velebnom nacionalnom stadionu u sezoni 2017/18. igrati i dvoboje u domaćim natjecanjima.

- S obzirom na smanjenje kapaciteta White Hart Lanea i količinu zahtjeva za godišnjim ulaznicama, igranje na Wembleyju znači da ćemo moći zadovoljiti sve postojeće vlasnike sezonskih karata, a istovremeno i zadovoljiti neke od onih koji se nalaze među više od 50.000 naših navijača na listi čekanja - izjavio je predsjednik Tottenhama Daniel Levy.

Tottenham će na Wembleyju, koji ima kapacitet od 90.000 mjesta, odigrati najmanje tri utakmice Lige prvaka. Novi Tottenhamov stadion trebao bi biti spreman za sezonu 2018/19. Tottenham neće biti prvi londonski klub koji će utakmice Lige prvaka igrati na Wembleyju.

Tu je mogućnost tijekom dvije sezone (1998/99. i 1999/00.) koristio i Arsenal, veliki Tottenhamov suparnik iz sjevernog Londona, dok su bili u fazi izgradnje i preseljenja s legendarnog Highburyja na stadion Emirates.

Osim Tottenhamovih navijača, koristi će od igranja Spursa na Wembleyju imati i engelski nogomet.

- Osim što ćemo pomoći klubu i njegovim navijačima, koristi će od ovog dogovora imati London i engleski nogomet u cjelini, s obzirom na našu politiku da svu dobit od događaja na Wembleyju investiramo u nogometnu infrastruktru - zaključio je Martin Glenn.

>>Talijani tvrde: Tottenham iz Dinama doveo prvo ovoljetno pojačanje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije