Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆA SE KRULJAC

Pauletić smijenjen: 'HBS je ponovno u stanju bezvlađa'

robert pauletić
Arhiva VL
27.07.2013.
u 09:22

"Jednim potezom pera nekog činovnika poništen je naš jednogodišnji rad i vraćen je u igru general Kruljac, kojemu prema mojim informacijama uskoro počinje suđenje i koji je već dvije godine kompletno izvan boksa", tvrdi Pauletić

Dojučerašnji predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Robert Pauletić iznio je priopćenje u kojem objašnjava kako je odlukom Ministarstva uprave poništena Izborna skupština od prošlog ljeta, samim time on smijenjen sa čelnog mjesta te svoje viđenje cijele pozadinske priče. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

\"Obraćam se javnosti zbog najnovijeg poništenja Izborne skupštine Hrvatskog boksačkog saveza od 29. srpnja 2012. te, slijedom toga, moje smjene s mjesta predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza, prema drugostupanjskom rješenju Ministarstva uprave, na žalbu bivšeg predsjednika HBS-a, generala Mladena Kruljca.

Razlog poništenja Skupštine iz Zadra 29. srpnja 2012. navodna je proceduralna greška prethodnog pravnika Saveza u sazivanju Izborne skupštine 29. srpnja 2012. u Zadru (sve to skupa događalo se prije mog dolaska u HBS).

Prije sazivanja naše Izborne skupštine iz srpnja 2012. trebalo je, prema tumačenju Ministarstva, obavijestiti bivšeg predsjednika, generala Kruljca, i dati njemu šansu da u roku od 60 dana sazove Skupštinu.

Međutim, konzultirali smo nekoliko odvjetnika, stručnjaka za to područje, kao i stručnjake iz Gradskog ureda za upravu (koji su prva instanca u cijelom slučaju i odobrili su Skupštinu). Svi oni dali su mišljenje da je ovakvo rješenje Ministarstva nelogično i neodrživo, jer je prethodnom predsjedniku, generalu Kruljcu, u tom trenutku već odavno bio istekao mandat, a uz to je još, prema informacijama koje sam dobio, on sam napisao pismo u kojemu jasno kaže da neće sazivati skupštinu. Napominjem i to da boksačka vlada generala Kruljca svojedobno nije sazvala Skupštinu pune tri i pol godine, iako su po Statutu HBS-a bili obavezni na to da skupštinu održe svake godine.

Stanoviti gospodin Pičuljan iz Ministarstva uprave, koji je potpisao ovo zadnje rješenje o ukidanju zadarske Izborne skupštine od 29. srpnja 2012. godine, međutim, nije se složio s zdravom logikom, pa je naša Izborna skupština, eto, poništena.

Hrvatski boks je ponovno doveden u stanje bezvlađa, nema ovlaštenih osoba za zastupanje Saveza, i to upravo uoči Svjetskog prvenstva u boksu koje će se u listopadu održati u Kazahstanu. To je katastrofa za hrvatski boks.

Nije pomoglo ni to što je naša boksačka vlada digla na noge hrvatski boks u samo godinu dana, i to:

- što smo uz napore oživjeli jaki zagrebački miting “Zlatko Hrbić” (koji 2012. nije ni održan zbog krize);

- što smo prvi u Europi organizirali nacionalno prvenstvo bez kaciga (u Zadru, uz veliku podršku kluba \"Zlatna rukavica”). Inače, zadarsko prvenstvo je bilo dva puta masovnije po broju boksača i pet puta gledanije (preko 5000 gledatelja) od prvog sljedećeg prvenstva Hrvatske ikad;

- što smo izgradili odlične odnose s AIBA-om (predsjednik AIBA-e Wu me osobno imenovao u Komisiju za sportaše i mladež AIBA-e, a ja onda predložio Marija Šivoliju u najvažniju Natjecateljsku komisiju, pa su primili i njega, i to je prvi put da su dvojica Hrvata članovi dvije najjače komisije;

- što imamo najbolje odnose ikad s Hrvatskim olimpijskim odborom (na finale PH u Zadru došli i predsjednik Mateša i tajnik Čop, te počasni predsjednik Antun Vrdoljak);

- što smo ujedinili klubove;

- što smo počeli osvajati međunarodne medalje (Bepo Filipi, srebro s Mediteranskih igara)...

Jednim potezom pera nekog činovnika sve je to poništeno i vraćen je u igru general Kruljac, kojemu prema mojim informacijama uskoro počinje suđenje i koji je već dvije godine kompletno izvan boksa. Kako tu sramotu s učestalim intervencijama države koja se ponaša kao slon u staklarskoj radionici objasniti dužnosnicima AIBA-e? Zašto netko sustavno stvara ozračje kaosa u hrvatskom boksu, i ne dopušta raditi onima koji žele i ostvaruju napredak?

U ime boksačkih klubova koji su prepoznali kvalitetu i rad, te su čvrsto na našoj strani, obećavam kako se nećemo predati, te ćemo, ako treba, organizirati još jednu Izbornu skupštinu. Strahujem od toga, međutim, kako će reagirati međunarodni krugovi, jer se ova međunarodna sramota dogodila upravo uoči Svjetskog prvenstva u Kazahstanu, a za ponovnu uspostavu legalne vlasti treba vremena. Ako nam propadne Svjetsko prvenstvo, što je vrlo izgledno, to će se bolno odraziti i na šanse boksača da se plasiraju na Olimpijske igre u Riju 2016.

Podsjećam, u svibnju ove godine, predsjednik AIBA-e, karizmatični Kinez Wu, javno je pohvalio mene osobno, te Hrvatski boksački savez kao jedan od najboljih nacionalnih saveza na svijetu, i uz to istakao kako je HBS u prvim redovima u nastojanjima AIBA-e da izgradi novi svjetski boksački poredak. Međutim, ako gospodin Pičuljan u svome uredu odluči drugačije zbog neke davne navodne sumnjive proceduralne pogreške, sve to skupa ništa ne vrijedi...

Robert Pauletić

dosadašnji predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza\"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije