Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1/8 F Europske lige

Inter pao u produžecima, Mateu Kovačiću ovacije

Inter Tottenham (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
14.03.2013.
u 20:33

Utakmicu na San Siru sudio je hrvatski sudac Ivan Bebek, a Kovačić je za Inter odigrao 78 minuta

Papa Franjo pomozi nam da napravimo čudo” , bio je transparent na tribini s Interovim navijačima na San Siru. Umalo su Talijani i napravili čudo, nakon 0:3 u Londonu u prvoj utakmici osmine finala Europske lige, uspjeli su zabiti Tottenhamu tri pogotka i izboriti produžetke. No, Emmanuel Adebayor zabio je za Spurse u 96. minuti, Inter je na kraju pobijedio 4:1, no dalje je otišao Tottenham. Bez Garetha Balea, koji nije igrao zbog žutih kartona, Spursi nisu ista momčad. Inače, za Velšanina je Tottenham izvjesio odštetu od 80 milijuna eura nakon što se pojavila opcija da ga želi Manchester United.

U sjeni Interova ispadanja ostala su dva važna detalja. Antonio Cassano odigrao je za “čistu desetku”, a sjajan je bio i Mateo Kovačić.

“Velika utakmica Matea Kovačića”, pišu talijanski mediji. Mateo je odlično razigravao, imao nekoliko atraktivnih poteza, oduzeo bezbroj lopti, a u 78. minuti zamijenjen je zbog grčeva. Nagrađen je ovacijama.

Cassano je prvo zabio za 1:0 u 20. minuti, a potom u 75. prisilio Gallasa na autogol nakon slobodnog udarca. Bilo je to za 3:0. Drugi pogodak za Inter postigao je Palacio u 52. minuti. Odličnu večer Cassano je zaključio asistencijom Alvarezu u 110. minuti. A ono što nije uspjelo Tottenhamovim braničima umalo je uspjelo Ivanu Bebeku, koji je predvodio naše suce na San Siru. Rječanin se u 87. minuti sudario s Cassanom. Talijan je ostao ležati, na kratko je izašao s terena, no nastavio je utakmicu.

Četvrtfinale je Europske lige izborio je i Basel koji je izgubio kod Zenita 0:1, no ide dalje zahvaljujući pobjedi u prvom susretu (2:0).

Levante i Rubin također su se "pripetavali" u produžecima nakon što ni u prvoj ni u uzvratnoj utakmici nijedni nisu postigli pogodak. Plasman među najboljih osam zaslužio je Rubin pobjedom 2:0.

Ključne riječi

Komentara 3

LP
Lebron Petrovic
09:02 15.03.2013.

Inter oscilira od jako loših do vrhunskih tekmi !

TO
tombston
21:01 14.03.2013.

mora da su talijani potplatili hrv ata da sudi u njihovu korist, nase srpske i vase hrvatske suce nije tesko potplatit

Avatar Topgen
Topgen
23:09 14.03.2013.

Kova je odigrao dobro , tek mu je 18 godina. Bebek je sudio super , SVI komentatori u Europi se slazu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije