Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klupski SP

Barcelona na krilima Suareza u finalu, Rakitić asistent

Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
17.12.2015.
u 13:39

Barcelonu u finalu 20. prosinca čeka južnoamerički prvak River Plate, koji je u polufinalu izbacio domaću Hiroshimu (1-0)

Nogometaši europskog prvaka Barcelone plasirali su se u finale FIFA Svjetskog klupskog prvenstva nakon što su u japanskoj Yokohami pobijedili kineski Guangzhou Evergrande s 3-0 (1-0) pogocima Luisa Suareza.  

Barcelona se lako obračunala s azijskim prvakom, iako bez dvojice superzvijezda - ozlijeđenog Neymara i Lea Messija, koji je neposredno prije utakmice morao u bolnicu zbog bubrežnih kamenaca. Odgovornost je preuzela treća Barcine zvijezda Luis Suarez, koji je postigao "hat trick" (39, 50, 67pen) i uveo Barcelonu u finale. Urugvajac je prvi pogodak postigao nakon udarca hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića, kojeg je kineski vratar obranio, ali nije uspio i Suarezov udaraca iz blizine. U 50. minuti Suarez je pogodio za 2-0 nakon sjajnog proigravanja Andresa Inieste, dok je treći gol pao nakon dvojbeno dosuđenog kaznenog udarca. Rakitić je odigrao cijelu utakmicu i bio je jedan od najboljih u redovima katalonske momčadi, dok trener Guangzhoua Luis Felipe Scolari, unatoč zaostatku, nije u igru stavio najveću zvijezdu i bivšeg igrača Reala Brazilca Robinha. 

Barcelonu u finalu 20. prosinca čeka južnoamerički prvak River Plate, koji je u polufinalu izbacio domaću Hiroshimu (1-0). Barcelona ima dva naslova interkontinentalnog prvaka, dok River Plate u nedjelju može postati prva momčad iz Argentine kojoj je uspjelo osvojiti ovo natjecanje. 

>>Luka Modrić i Mateo Kovačić na slavlju bez Rafe Beniteza

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije