Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WiTricity

Tvrtka Marina Soljačića na listi 'obećavajućih' start-upova CNN-a

dr. Marin Soljačić (1)
18.12.2014.
u 08:15

Grupa vjeruje da će se u nekom trenutku svi potrošači električnom energijom napajati bežično

I tek nekoliko dana do kraja, velika godina hrvatskog znanstvenika Marina Soljačića, profesora na najvećem tehnološkom sveučilištu na svijetu, MIT-u, ne prestaje. Nakon što su njegova otkrića globalni magazini Discover i Time uvrstili na svoje popise najvažnijih dostignuća u odlazećoj godini, WiTricity, tvrtka kojoj je osnivač našla je svoje mjesto i na CNN-ovom Going Global popisu deset start-upova na koje treba obratiti pozornost sljedeće godine.

Također, kratki unos otkriva i još poneki detalj oko tehnologije bežičnog prijenosa energije. Tako CNN piše kako su dugotrajni napori ove bostonske kompanije nakon nekoliko godina testiranja doveli do toga da će se prvi testovi s potrošačima moći napraviti 2015. nakon što je tvrtka sama uspješno provela niz ispitivanja te tehnologije kojom se preko magnetske zavojnice energija prenosi kroz atmosferu.

Grupa, stoji dalje, vjeruje da će se u nekom trenutku svi potrošači električnom energijom napajati bežično.

>> Dva otkrića Marina Soljačića proglašena najboljima na svijetu

>> Uspjeh hrvatskog znanstvenika: Soljačić laureat pretižne nagrade Blavatnik!

Komentara 2

PA
Paton
16:29 19.12.2014.

liči na zaručnika moje grožđice

DU
Deleted user
19:45 13.01.2015.

Izgleda da se pronasao nacin kako da slobodno leti ali da uleti samo onom ko plati. Bilo bi Wi da je free.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije