Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Easton LaChappelle

Tvorac robotičke ruke koja vodi misli dolazi u Zagreb

Brave New World
Foto: Brave New World
20.05.2016.
u 06:30

LaChappelle je samouki inovator koji novim tehnologijama vraća nadu korisnicima ortopedskih pomagala

U Zagrebu će se od 4. do 12. lipnja održati Brave New World, festival koji će tijekom dva vikenda okupiti mlade inovatore, developere, kreativce i inženjere kako bi predstavili ideje kojima se pomoću napredne tehnologije rješavaju stvarni problemi lokalne zajednice.

Na festivalu će se pojaviti i jedna sasvim posebna osoba, Easton LaChappelle. Ima samo 19 godina a već radi za NASA-u. Zaslužio je to svojim izumom robotičke ruke kojom se upravlja mislima koju je izradio još kao četrnaestogodišnjak. Koristio je samo 3D printer i znanje koje je stekao putem interneta.

LaChappelle je samouki inovator koji novim tehnologijama vraća nadu korisnicima ortopedskih pomagala. Njegovom se rukom rukovao i Barrack Obama.

>> Znanstvenici stvaraju 'umjetnog' čovjeka

>> Uz pomoć elektroda u mozgu paralizirani mladić svira gitaru

Komentara 2

DU
Duba
07:43 20.05.2016.

treba naslov glasiti koju vode misli! e novinaru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije