Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVZ Mobile Challenge Cup

Timovi uspješno prezentirali svoje projekte potencijalnim mentorima

Pitching
Foto: PR FOTO
1/2
19.04.2016.
u 13:01

TVZ Mobile Challenge Cup najveće je studentsko natjecanje u izradi mobilnih aplikacija. Svoje ideje, projekte i aplikacije u nastajanju studenti iz 18 timova predstavili su u samo 90 sekundi.

TVZ Mobile Challenge Cup, najveće studentsko natjecanje u izradi mobilnih aplikacija, koje partnerski prati i inicijativa „eSkills for Jobs“, polako ulazi u završnicu. Nakon što su se studenti okupili u timove i prijavili, a potom i uspješno odradili „Speed date“ na kojem su pronašli svog grafičkog dizajnera, svoje projekte i ideje predstavili su potencijalnim mentorima. 

Na „Pitching for Mentorship“ odnosno „pitchu“, koji je održan prošlog tjedna u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva – ZIP-u, 18 studentski timova se susrelo s predstavnicima tvrtki-partnera natjecanja, ali i potencijalnim mentorima, budućim poslodavcima i investitorima. Došlo je 20 potencijalnih mentora iz 11 partnerskih tvrtki - APIS IT, Combis, CROZ, In2, Infinum, Megatrend, Mobendo, Photomath, SPAN, TuneIT i domaćina ZIP-a. 

Više od 50 studenata iz 18 od 35 prijavljenih timova svoje ideje, projekte i aplikacije u nastajanju predstavilo je u samo 90 sekundi. Sve ideje koje su predstavili bile su vezane uz glavnu temu natjecanja – hranu.

Nakon uspješno održanih „pitcheva“, timovi su u neformalnom druženju s partnerima iz industrije koji podržavaju profesionalni razvoj studenata, ali i potencijalnim mentorima, pokušali dobiti što više korisnih savjeta, ispraviti eventualne pogreške te doći do konkretnog rješenja problema na koje su naišli prilikom razvoja svoje aplikacije. 

Nakon ''pitcha''  jedan od osnivača ZIP-a i eSkills ambasador Saša Cvetojević istaknuo je kako je TVZ dobar primjer kako se osim teorijskog znanja, polaznicima može pomoći da usvoje i stvarne vještine koje će im sutra u realnom svijetu biti od iznimne koristi. Za same pitcheve kazao je da su bili iznadprosječni.

- Ne samo za studentsku populaciju, već su neki od njih bili usporedivi ili čak za nijansu bolji od onog što vidimo kod nekih koji već odavno kroče putevima poduzetništva. U relativno kratko vrijeme trebalo je predstaviti sebe, tim koji je s prezenterom razradio rješenje te definirati problem koji rješavaju, način rješenja i dati naznake poslovnog modela. Neki od prezentera su stvarno pokazali dovoljno kako bi postali "mete" za zapošljavanje predstavnicima tvrtki prisutnih na događanju, a pred nekima je i zanimljiva poduzetnička karijera. Sve u svemu TVZ MC2 je događanje koje se odlično uklapa u školovanje onih koji po dolasku na tržište rada žele imati stvarne vještine a ne tek puko i slabo uporabljivo teorijsko znanje-  dodao je  Cvetojević.

Timovi i njihovi mentori svoje aplikacije trebaju dovršiti do 30. travnja, a pobjednik ovogodišnjeg  TVZ Mobile Challenge Cupa bit će proglašen 13. svibnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije