Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROGRAM

Svaka tvrtka ulaskom u akcelerator ZIP-a prima investiciju od 100.000 kn

ZIP
Foto: Vanessa Šeka
1/3
11.02.2016.
u 11:08

Akcelerator je namijenjen tvrtkama koje već imaju proizvod, prototip ili su u finalnoj fazi razvoja

Jučer je održan "demo day" posljednje generacije startupa Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP), a najavljeni su i novi akceleratorski program i investicije, priopćili su iz ZIP-a.

U osmu generaciju inkubatora krenulo je osam timova, a uspješno ih je cijeli program završilo pet: Adopto, Advanced Handball Statistics, Appetit, SailRouter i Wemy. Svima koji su završili program zajedničko je da su i lansirali proizvod na tržište ili su barem u beta fazi te već imaju prve korisnike/klijente, a Adopto i Wemy su i službeno lansirali svoje proizvode na samom jučerašnjem događaju. 

Već na polovici programa ZIP je objavio seed investiciju u Appetit u iznosu od 160.000 kuna, čime je ovo postao četvrti projekt u koji je ZIP direktno investirao nakon prikupljenih 68.700 funti na equity crowdfunding platformi Seedrs. Poslovni anđeo Hrvoje Prpić investirao je pak u Wemy, čija je aplikacija jučer lansirana te je dostupna na Google Playu za Android. Aplikacija pomaže pri odabiru odjevne kombinacije, a funkcionira tako da se korisnik fotografira sa željenom kombinacijom i uploada fotografiju, a ostali korisnici ocijene kombinaciju.

- Wemy je direktni konkurent Instagramu koji je danas treća najjača socijalna mreža na svijetu i ukoliko se svidi tinejdžerima mogao bi izazvati revoluciju u tom polju. Investicija i iskustvo koje donosim mogu značajno pomoći osnivačima budući da se ovdje radi o "smart money", a ne samo o investiciji - rekao je Prpić, prenosi ZIP u priopćenju.

Nakon prezentacije napretka timova najavljeno je otvorenje prijava za novu generaciju startupa, kao i potpuno novi program, ZIP akcelerator u suradnji s mStartom, koji će se odvijati usporedno sa standardnim startup programom u ZIP-u. Namijenjen je tvrtkama koje već imaju proizvod, prototip ili su u finalnoj fazi razvoja kako bi im omogućio potpunu posvećenost razvoju projekta, ali i  potencijalnu implementaciju, odnosno testiranje, u poslovnom sustavu Agokora, kažu u ZIP-u. Svaka tvrtka ulaskom u program prima investiciju od 100.000 kn, a po završetku ili kroz trajanje programa tvrtke koje uspješno lansiraju uslugu ili proizvod imaju mogućnost uspostave poslovne suradnje s tvrtkama iz koncerna Agrokor. Zainteresirani se mogu prijaviti na stranicama ZIP-a.

>> Više od 200 osoba poduprlo hrvatsku organsku olovku Fabula s 15.464 dolara!

>> Zagrebački startup nakon Njemačke cilja korisnike u Africi i Aziji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije