Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspjeh

Projekt zagrebačkog PBF-a ušao u najuži izbor za nagradu RegioStars

pbf
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
13.07.2016.
u 11:27

Projekt „Primjena inovativnih tehnologija u izolaciji bioaktivnih spojeva iz organskog otpada u proizvodnji vina“ ušao je u izbor u kategoriji „Održivi rast: kružno gospodarstvo“

Projekt Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ušao je u najuži izbor za ovogodišnju nagradu RegioStars, kojom se nagrađuju najinspirativniji i najinovativniji regionalni projekti Europe koji se provode uz potporu strukturnih fondova Europske unije.

Projekt „Primjena inovativnih tehnologija u izolaciji bioaktivnih spojeva iz organskog otpada u proizvodnji vina“ ušao je u izbor u kategoriji „Održivi rast: kružno gospodarstvo“, s još četiri projekta.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, unutar Operativnoga programa „Regionalna konkurentnost 2007.-2013.“, kroz Poziv „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“ Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Na ovogodišnje natjecanje prijavilo se 104 projekta, a svi su ocjenjivani na temelju četiri ključna kriterija: inovativnost, utjecaj, održivost i partnerstvo.

Završna ceremonija, s proglašenjem pobjednika, održat će se 11. listopada u Bruxsellesu, a njoj će prethoditi izložba projekata te predstavljanje svih finalista koji ove godine dolaze iz 14 zemalja članica.

>> U Ljubljani proglašena Zelena prijestolnica Europe

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije