Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNOST PROMJENA

Poznati trener Redknapp govori kako IT mijenja način odlučivanja

renee combis
28.09.2016.
u 21:08

O 10. konferenciji COMBIS razgovarali smo s Renée Saboti Slovenc, direktoricom konferencije, na kojoj će biti predstavljeni i novi startupi

Hrvatska IT tvrtka COMBIS svake godine svoje partnere počasti godišnjom konferencijom. Ovogodišnja, jubilarna, deseta Combisova konferencija održat će se 13. i 14. listopada u Umagu. Tim povodom razgovarali smo s Renée Saboti Slovenc, direktoricom konferencije i voditeljicom Odjela marketinga i komunikacija.

Koji su bili najveći izazovi u organizaciji konferencija dosad?

Bilo je devet konferencija na različitim lokacijama, od Opatije, preko Novog Vinodolskog i Zadra, do Šibenika. A s prvim desetljećem opraštamo se na novoj lokaciji – u Umagu. Izazovi su se mijenjali. Tako je u početku glavni izazov bio približiti kolegama ideju, objasniti njezin značaj za razvoj COMBIS-a.

I da budemo potpuno iskreni, sama odluka o pokretanju konferencije nije bila ni laka, a ni brza. Tražila je preuzimanje odgovornosti, određenu dozu bezobraštine i hrabrosti, nesebičnu podršku i povjerenje svih direktora, na čemu sam im i danas neizmjerno zahvalna.

I, naravno, jako puno upornosti. U sljedećoj fazi razvoja fokus nam je bio usmjeren na unapređenja u organizacijskom dijelu, a posljednje četiri godine i u sadržajnom. Iz tog smo razloga i započeli s predavanjima stranih govornika koji, prema našem mišljenju, imaju što za reći i koji su se pokazali kao pun pogodak.

Koja vam je bila najdraža i zbog čega? Koji su trenuci koje možete izdvojiti? 

Stvarno su mi sve podjednako drage. Nije mi čak ni prva draža od ostalih, jer smo se trudili da svaka sljedeća bude inovativnija, originalnija, drukčija. Trenuci se uglavnom odnose na kolege, situacije, reakcije.

Tako svaka od konferencija ima neku anegdotu, trenutak za pamćenje, internu priču. Neću zaboraviti situacije poput rekordno brzog seljenja cijelog press centra preko noći zbog problema s klimatizacijom, presijecanje optičkog kabela i gubitak internetske veze uoči samog otvaranja, nestanak struje u cijelom gradu netom prije zatvaranja konferencije ili požar u trafostanici. To su nešto izazovnije minute ili sati, no pokazalo se da je nama sve rješivo pa se stvaraju novi ponosni trenuci.

Trenuci za pamćenje su i pohvale zahtjevnijih sudionika, za koje znam da nisu laki na pohvalama, ali imaju potrebu doći do nas i reći da su jako zadovoljni našim odabirom, sadržajem ili reakcijom. 

Što nam pripremate za ovu godinu, koji gosti dolaze?

Jako puno truda ulažemo u dovođenje relevantnih stranih govornika. Tako su nam u posljednje tri godine glavni predavači bili Leonard Brody, Eddie Obeng i Fredrik Härén. Kako su dosad svi govornici plenarnog predavanja bili iz IT svijeta, ove smo godine odlučili napraviti odmak.

Dovodimo poznatog nogometnog trenera i bivšeg nogometaša Ujedinjenog Kraljevstva – Harryja Redknappa. U svom predavanju Redknapp će se osvrnuti na tehnologiju u svijetu sporta te na koje je sve načine IT utjecao na promjenu u donošenja odluka.

Osvrnut će se i na prilagođavanje promjenama koje su u svijetu sporta, mogli bismo reći, jedina konstanta. Očekujemo da nas inspirira na promišljanje o mijenjanju jer njegov je način promišljanja uvijek svjež, inovativan i zanimljiv, a ako zatreba – i rizičan.

Koja je glavna tema konferencije?

Krovna tema je Loading Evolution. Loading Change. Future Loaded. Naglasak je na promišljanju o budućnosti i promjenama jer promjene su danas u fokusu mnogih kompanija. Iz tog će nam razloga i Harry Redknapp govoriti o brzini promjena i prilagođavanju promjenama.

Osim toga, u sklopu konferencije predstavit ćemo i promjene koje smo sami pokrenuli unutar COMBIS-a. Naime, prošle godine počeli smo s Neostartup projektom, COMBIS-ovim internim startupom. Ideja Neostartupa bila je spojiti najbolje iz korporativnog i startup svijeta, stabilnost i svježinu.

Tako ćemo nakon lanjskog iFlighta ove godine predstaviti dva nova Neostartup projekta – Olive Manager i ERScheduler. Kolege studenti dobili su neprocjenjivo iskustvo rada na konkretnim projektima uz podršku mentora iz COMBIS-a, a sve zajedno ima i društveno koristan karakter jer će COMBIS aplikacije i donirati. Vjerujemo da ćemo predstavljenim potaknuti i sudionike konferencije na stvaranje nekih novih ideja za razvoj poslovanja.

>> Kako ćemo u budućnosti živjeti i raditi?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije