Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodič za crowdfunding

Pokrećete kampanju? Pročitajte prvi cjeloviti priručnik za crowdfunding na hrvatskom jeziku

crowdfunding
29.03.2017.
u 18:10

Uz upute za pokretače kampanja tu su i savjeti i iskustva domaćih uspješnih pokretača kampanja

Danas je objavljen Vodič za crowdfunding, prvi cjeloviti priručnik za grupno financiranje na hrvatskom jeziku. Priručnik na 40 stranica izradio je autor bloga Crowdfunding.hr Hrvoje Hafner u suradnji s udrugom SMART iz Rijeke s ciljem olakšavanja pripreme pokretačima crowdfunding kampanja. Uz upute za pokretače tu su i savjeti i iskustva domaćih uspješnih pokretača kampanja.

- Veliki je interes poduzetnika i kreativaca za crowdfunding, na dnevnoj bazi dobivam mnogo upita za savjete. Smatram da će ovaj cjeloviti vodič pomoći pokretačima crowdfunding kampanja da vrlo brzo i lako pripreme svoju kampanju ali i izbjegnu neke od osnovnih grešaka koje vidimo kod neuspješnih kampanja - rekao je autor priručnika Hrvoje Hafner.

Izrada je provedena kroz aktivnost u okviru projekta „Filantropija – Oslonac održivih zajednica“ koji financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

- Ideja je bila da kroz spomenuti projekt radimo na promociji crowdfundinga, ali i prenošenju osnovnih znanja i vještina koje su potrebne u pokretanju i provedbi kampanja grupnog financiranja kroz tekstove, infografike, interaktivne radionice i mentorstvo, te kraću video prezentaciju i ovu publikaciju. Projekt se polako privodi kraju, mislimo da je super da iza njega ostaju materijali koji će poslužiti kao referentna točka za sve one koji će se u budućnosti odvažiti na pokretanje vlastitih kampanja. Posebno onih usmjerenih na postizanje neke općekorisne svrhe i rad za opće dobro - rekao je Igor Bajok iz udruge SMART.

Vodič za crowdfunding by Anonymous FDBQfSg on Scribd

 

>> U Hrvatskoj lani putem crowdfundinga prikupljeno 2,3 milijuna kuna

>> Napuštamo eru konkurentnosti i ulazimo u eru kolaborativnosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije