Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brushies

Vukovarske igračke koje djecu uče kako prati zube spremne za prodaju, kreće i crowdfunding kampanja

Saša Salamon, vlasnik vukovarske tvrtke Code Consulting u kojoj je i nastao ovaj proizvod
Foto: Branimir Bradarić
11.04.2017.
u 10:34

Brushies je osmišljen i dizajniran u Vukovaru, gdje je napravljen i softver

Brushies, domaće igračke koje djecu uče kako pravilno prati zube, spremne su za prodaju putem web stranice, a uskoro i putem europskih Amazona, objavili su danas iz tvrtke.

Brushies će u četvrtak također pokrenuti i crowdfunding kampanju na stranici Indiegogo kako bi skupili sredstva za razvoj nove generacije Brushiesa.

Brushies je inače osmišljen i dizajniran u Vukovaru, gdje je napravljen i softver.

– Radili smo na tome projektu oko godinu dana. Brushies je napravljen i radi, a napravljena je i aplikacija za pametne telefone. Sada smo u fazi završnih prilagodbi, što će također biti uskoro završeno i tada će se proizvod pojaviti na tržištu – rekao je Saša Salamon, vlasnik vukovarske tvrtke Code Consulting u kojoj je i nastao ovaj proizvod.

Brushies radi tako da ga se zakači za bilo koju četkicu za zube. Kada dijete počne prati zube, aktivira se softver koji će se moći besplatno skinuti s interneta. Odmah potom na sučelju telefona ili tableta pojavljuje se grafika koja podsjeća na crtane filmove, a koja na zabavan način djecu uči i motivira da peru zube.

>> Ova domaća aplikacija vašim najbližima šalje bitne informacije ako vam se dogodi nesreća

>> Na Zagrebačkom velesajmu otvoren tehnološki park za startupove

Ključne riječi

Komentara 1

VJ
VjekoslavJ
05:30 12.04.2017.

Odlična ideja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije