Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO PREDAVANJE

Osnivač i partner SpeedInvesta 8. prosinca u ZIP-u

Erik Bovee
Foto: ZIP
1/2
30.11.2016.
u 16:34

Prijave su putem sustava Entrio, a broj mjesta je ograničen

Erik Bovee, osnivač i partner SpeedInvesta, 8. prosinca dolazi u Zagreb. U prostorima Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP) govorit će o tome kako pronaći investitora i objasniti kako investitori evaluiraju kompanije, kako razmišljaju kada donose odluke o investiciji, kakve sve vrste kompanija, tj. startupa u SpeedInvestu susreću, što prilikom podizanja investicije funkcionira, a što ne...

Prijave su putem sustava Entrio, a broj mjesta je ograničen.

Bovee je krenuo s inženjerskom školom, nakon čega je odlučio postati profesor, što je rezultiralo time da je započeo studirati filozofiju i literaturu, što je i diplomirao na Oxfordu. Tijekom svog boravka na tom uglednom sveučilištu susreo je profesora i prijatelja s kojim je 2000. godine odlučio prikupljati novce za razvoj i pomoć mladim tehnološkim kompanijama, te su dosegli brojku od 7 milijuna dolara. Bovee je nakon toga nastavio s pomaganjem mladim i vrhunskim talentima u razvijanju njihovih proizvoda, pronalasku tržišta i prikupljanja sredstva.

Bovee smatra da investitora treba dobro istražiti, vidjeti kakav će biti investicijski ciklus te jesu li investitori uložili i u konkurente. Najidealniji investitori jesu oni koji pomažu u prijelazu s europsko na američko tržište. Biti poduzetnikom je kada ste svjesni da je sve relativno nesigurno i da imate mogućnost da ni od čega napravite nešto. Kako navode u ZIP-u, može se reći da je Bovee jako strastven prema projektima koje uzme pod svoje krilo, a jako dobri primjeri toga su priče stvaranja proizvoda kao što su Wikidocs, indoo.rs, sip:wise i Usersnap.

>> Serijski poduzetnici na ZIP-ovom Master Classu podijelili iskustvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije