Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Agrivi'

Hrvatski startup pobijedio na prestižnom natjecanju u Seulu

Agrivi
Foto: Agrivi
1/2
25.11.2014.
u 12:30

Njihov sustav inače koriste poljoprivrednici iz više od 30 zemalja, a pomaže u povećanju produktivnosti i profitabilnosti

Hrvatski agri-tech startup Agrivi ovog je mjeseca uspješno predstavio Hrvatsku na čak dva globalna startup natjecanja u Kopenhagenu i Seoulu, a na potonjem je odnio pobjedu te osvojio nagradu od pedeset tisuća dolara.

Hrvatski agri-tech startup Agrivi sustav je za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom koji poljoprivrednicima pomaže osigurati produktivnost i profitabilnost proizvodnje. Iako je pokrenut prije svega devet mjeseci, ne samo da je prepoznat od strane hrvatskih institucija, već je ostvario i zapažene uspjehe na globalnim startup natjecanjima.

Samo u studenom Agrivi je predstavljao Hrvatsku na dva ovogodišnja globalna startup natjecanja. Creative Business Cup održan je u Kopenhagenu od 17. do 19. studenog, i na njemu je Agrivi sudjelovao kao ovogodišnji hrvatski predstavnik nominiran od strane Hrvatske unije malih poduzetnika (HUMP-CROSBU). Agrivi je također predstavljao Hrvatsku i na globalnom natjecanju World Startup Competition održanom od 23. do 25. studenog u Seoulu u Južnoj Koreji. Riječ je o natjecanju najboljih startupova iz četrdeset i šest zemalja svijeta, na kojemu je Agrivi sudjelovao kao hrvatski predstavnik izabran od strane Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske. U iznimno jakoj konkurenciji, Agrivi je ostvario nevjerojatan uspjeh te je izabran kao najbolji startup pobjednik, što mu je donijelo i glavnu nagradu od pedeset tisuća dolara.

- Presretni smo zbog pobjede i osvojenog prvog mjesta! Naš cilj bio je kvalitetno prezentirati ne samo naš projekt, već i Hrvatsku te identificirati potencijalne partnere za tamošnja tržišta, posebno za Dansku i za Koreju. Ipak, moram priznati da smo priželjkivali pobjedu jer nam titula pobjednika na jednom ovako prestižnom svjetskom natjecanju osigurava ne samo veliku čast te novčanu nagradu, već i globalnu prepoznatljivost koja je ključna za ostvarivanje kontakta s velikim investitorima te omogućava lakši pronalazak partnera na vanjskim tržištima širom svijeta, što nam je itekako važno za daljnji razvoj poslovanja, – izjavio je Matija Žulj, direktor tvrtke Agrivi.

Agrivi trenutno koriste poljoprivrednici iz više od osamdeset zemalja, a broj korisnika raste svaki mjesec. Samo u zadnja dva mjeseca Agrivi je ostvario snažan rast broja korisnika - čak 200%!

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Hrvatski Agrivi ušao među 50 najboljih startupova u Beču

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar bok
bok
12:56 25.11.2014.

Sjajno, super!!! Za primjer zvima, tako se razmislja i stvaraju novi proizvodi na Koje svijet ceka!!

ĆA
ćaćaća
13:08 25.11.2014.

kao da je vladu briga za to..

AC
acer
22:28 26.11.2014.

Čestitke na uspjehu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije