Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Juvo – Home friend

Hrvatski projekt ide u finale Imagine Cupa u Seattle, nagrada 50.000 dolara

juvo
Foto: Promo
13.06.2016.
u 09:09

Hrvatski tim sastavljen je od dvoje studenata, Matije Srbića i Marije Cestarić

Juvo – Home friend, pobjednički projekt tima Home Guardians s hrvatskog finala natjecanja Imagine Cup održanog u travnju, plasirao se na finalno natjecanje na svjetskoj razini koje će se krajem srpnja održati u Seattleu u SAD-u. Radi se o najvećem i najprestižnijem svjetskom studentskom natjecanju u organizaciji Microsofta u okviru kojeg se studenti natječu u razvijanju inovativnih aplikacija, računalnih igara i rješavanju problema u zajednici.

Hrvatski tim sastavljen je od dvoje studenata, Matije Srbića i Marije Cestarić. U polufinalu je sudjelovalo 158 timova, a u finale se plasiralo samo njih 35, pri čemu iz centralne istočne Europe sudjeluje 6 timova.

Osnovna zadaća aplikacije Juvo – Home friend jest brinuti se za sigurnost djece, a proizvod je iz područja interneta stvari i razvijen je s pomoću Raspberry Pi uređaja koji komunicira s Microsoft Azureom. Inače, razvoj aplikacije Juvo – Home Friend potaknut je činjenicom da djeca u ranoj dobi nisu svjesna opasnosti oko sebe, a samo trenutak nepažnje može završiti tragično. Aplikacija koja putem senzora dobiva informacije o kretanju djece po kući te približavanju opasnim predmetima roditeljima omogućuje, kako autori naglašavaju, da se opuste i budu potpuno sigurni da se djeci neće ništa dogoditi. Natjecanje se odvija od 26. do 28. srpnja, a najbolji će osvojiti nagradu od 50.000 USD.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije