Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vitastiq

Hrvatska inovacija omogućuje mjerenje vitamina i minerala putem smartphonea

Vitastiq
Foto: Vitastiq
1/4
12.12.2014.
u 16:23

Vitastiq kroz nekoliko jednostavnih koraka pruža uvid u stanje organizma te osigurava kontrolu i prevenciju

Hrvatska inovacija mogla bi uskoro zamijeniti mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa u ljekarnama. Vitastiq je, tvrde njegovi tvorci, prvi uređaj na svijetu za osobno mjerenje vitamina i minerala u tijelu koji se priključuje na smartphone.

Vitastiq kroz nekoliko jednostavnih koraka pruža uvid u stanje organizma te osigurava kontrolu i prevenciju prije nego se pojave simptomi deficita vitamina i minerala. Mjerenje se obavlja u nekoliko trenutaka, i to laganim pritiskom elektrode uređaja na lako dostupne određene točke lica i tijela. Besplatna aplikacija nudi pohranjivanje svih podataka mjerenja te personalizirani pristup praćenja stanja organizma.

– Ovo je pametniji i jednostavniji način brige o zdravlju kojim se olakšava uvid u ciljano uzimanje dodataka prehrani, ali i osobni nutricionistički plan prehrane – kaže Dean Vranić, izumitelj Vitastiqa, i dodaje:

– Prvi put korisnik može sam pomoću svog smartphonea, uređaja i aplikacije mjeriti vitaminsko-mineralni status bilo gdje i bilo kada.

Kao i mnogi start-upi u zadnje vrijeme, i ekipa Vitastiqa pokrenula je kampanju na crowdfunding-platformi Indiegogo. Zasad su tim putem prikupili 4722 dolara, a cilj im je za još 43 dana doći do 49.000 dolara. Zanimljivo je da je najveća nagrada ljudima koji financijski podupru Vitastiq putovanje u Dubrovnik gdje će se moći upoznati s timom.

>> Hrvatski PhotoMath popularniji je i od Facebooka

>> Aplikacija Mash.Me pobjednik prvog Zagreb Connecta

Komentara 1

TR
Trnjanec
17:11 12.12.2014.

Ovo je kao mjerenje bioenergije - zabava za lakovjerne i praznovjerne... Bez analize krvi NEMA analize vitamina i minerala. Nema. Nemoguće je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije