Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AGRARNI SOFTVER

Godinu dana od lansiranja Agrivi ima nekoliko tisuća korisnika

Matija Žulj
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/3
23.02.2015.
u 16:28

Osnivač Agrivi projekta je Matija Žulj, a potencijal projekta prepoznali su privatni investitori iz Hrvatske koji su u projekt investirali 100.000 eura

Godinu dana prošlo je nakon što je hrvatski startup Agrivi lansirao na tržište inteligentni sustav za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. Uloženi novac domaćih investitora isplatio se. Kako kaže Matija Žulj, osnivač Agrivija, imaju nekoliko tisuća korisnika iz točno 105 svjetskih zemalja. Korisnici iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine čine 40 posto, dok su ostali uglavnom iz Sjedinjenih Država, ima ih iz Latinske Amerike, tu su i korisnici iz Kenije te korisnik iz Vijetnama, kazao nam je Matija Žulj te dodao da su u potpunosti ispunili zacrtani godišnji cilj. U sljedećih godinu dana, pak, planiraju doseći nekoliko desetaka tisuća korisnika, objasnio je Matija Žulj.

Uprava i razvojni centar ovog agri-tech startupa nalaze se u Kutini, gdje Agrivi trenutačno zapošljava šest visokoobrazovanih informatičara, agronoma i ekonomista, te ima još nekoliko honorarnih suradnika. Investicija od 10 milijuna kuna potrebna je za internacionalnu ekspanziju i pozicioniranje na agri-tech tržištu vrijednom nekoliko milijardi eura, a kako bi ju osigurao, Agrivi je u međuvremenu otvorio i ured u Londonu. Usto, kako objašnjava Matija Žulj, važno je da je tvrtka u europskom središtu jer, nažalost, proizvod puno bolje prolazi nego kao hrvatski proizvod.

Agrivi je, inače, sustav koji poljoprivrednicima omogućuje cjelokupno upravljanje poljoprivrednim gospodarstvom, organizaciju i optimizaciju proizvodnog procesa, a samim tim povećanje prinosa i dobiti. U praksi to znači da naši korisnici upisuju i prate sve svoje aktivnosti, od mehanizacije, ljudi i detalja: kada su i koliku zaštitu primijenili, kada su gnojili... Takve evidencije omogućuju da se potom usporede s najboljim svjetskim praksama. Usto, primjerice, prate i vremenske uvjete, ali i analiziraju podatke u trogodišnjem razdoblju na određenim kulturama i podnebljima ili opažaju uzorak pojave nekih štetočina te upozoravaju korisnike kada analiza pokaže da bi se opet mogli pojaviti.

Agrivi ima bazu znanja s najboljim praksama proizvodnih procesa za više od 50 kultura. Agrivi je dostupan 24 sata na dan, sedam dana u tjednu, s bilo koje lokacije i bilo kojeg računala ili mobilnog uređaja. Pritom je prilagođen veličini korisnika – plaća se mjesečna ili godišnja pretplata na sustav ovisno o korisničkom paketu, dok je za male korisnike sustav besplatan. Agrivi je protekle godine sudjelovao na nekoliko startup natjecanja. Bili su finalisti u Amsterdamu, Beču i Milanu, a pobijedili su u velikoj svjetskoj konkurenciji u Seulu.

>> Hrvatska pamet za globalno selo

>> Hrvatski startup pobijedio na prestižnom natjecanju u Seulu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije