Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MERIDDA

Domaći tim mobilnom aplikacijom želi pomoći ljudima pod stresom

Tihana Petričević
Foto: Privatni album
1/2
10.05.2015.
u 18:00

Meridda je sada u fazi koncepta, a slijedi izrada funkcionalnog prototipa aplikacije

Današnje vrijeme karakterizira ubrzani način života i visoke razine stresa, zbog čega ne čudi da se u rješavanje tog problema uključila i IT industrija, a u posljednje vrijeme pojavio se veliki broj zdravstvenih aplikacija. Njima bi se uskoro moglo pridružiti i jedno hrvatsko rješenje - Meridda, mobilna aplikacija koja mjeri stres korisnika, djelo med-tech startupa Studio Rebus.  

- Aplikacija je prvenstveno namijenjena osobama koje rade u vrlo stresnim uvjetima - objašnjava Tihana Petričević, osnivačica i CEO Studija Rebus.  

Meridda je zamišljena kao mobilna aplikacija na dvije platforme, iOS i Android, koja ima kapacitet da mjeri stres koristeći senzore raznih pametnih narukvica, satova ili konfiguracije samog smartphonea, a na temelju prikupljenih podataka određuje razinu stresa. Aplikacija ima i mogućnost kreiranja korisničkog profila koji korisnik ispunjava nizom osobnih podataka medicinske, ali i općenito lifestyle naravi. Meridda onda prema tom profilu nudi personalizirane preporuke korisniku u vidu tehnika opuštanja, nutricionizma, vježbanja...

Projekt je realiziran u sklopu američkog akceleratora Founder Institute. Po završetku programa primio je i stipendiju i poziv za program hub:rauma, inkubatorskog i akceleratorskog programa Deutsche Telekoma, a ima i otvoreni poziv za suradnju od strane Verticala, finskog akceleratora specijaliziranog za područje zdravstvenog IT-ja, navodi T. Petričević. Meridda je sada u fazi koncepta, a slijedi izrada funkcionalnog prototipa aplikacije. 

- Što se tiče monetizacije odlučili smo se za takozvani freemium model u kojem su osnovne funkcionalnosti aplikacije ponuđene besplatno, a one naprednije će biti naplaćene. Cijene će ovisiti prvenstveno o tržištu na koje ćemo plasirati svoj proizvod, zasad nije ništa fiksno - otkriva T. Petričević, ističući kako dosad imaju vrlo povoljan feedback od strane ljudi specijaliziranih za područje mobilnih zdravstvenih aplikacija.

- To je jak indikator da smo na pravom putu - zaključuje.

>> 'Uber nikako ne može biti dobar za korisnika ni za državu'

>> Hrvatski MashMe pokrenuo crowdfunding-kampanju na Kickstarteru

Komentara 1

MA
maklin
14:53 11.05.2015.

Mladi inovatori na djelu, samo naprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije