Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješna aplikacija

Buzzz dobio pozivnicu za nastup na Collisionu

buzzz
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
30.03.2015.
u 09:54

Autori hrvatske aplikacije za roditelje i odgojitelje putuju na prestižnu konferenciju u Las Vegas

Današnji roditelji svakodnevno balansiraju između brojnih obveza pa se tako između kuće, posla i prijatelja nerijetko dogodi da zbog užurbanog tempa nešto zaborave. Upravo iz tog razloga tvrtka TOOLS4SCHOOLS na čelu s direktorom Markom Krznarićem odlučila je stvoriti mobilnu aplikaciju BUZZZ čiji je cilj promijeniti i modernizirati način na koji roditelji i odgojitelji sudjeluju u odgoju i obrazovanju.

Među 120 najboljih

Upravo je BUZZZ jedna od dvije hrvatske mobilne aplikacije koje su ušle u izbor 120 najboljih startupova na svijetu te će je njeni autori imati prilike predstaviti na predstojećoj tehnološkoj konferenciji Collision početkom svibnja u Las Vegasu.

– Kao roditelji male djece shvatili smo da su informacije koje dobivamo često nepotpune, a da one jako utječu na naše odluke. Zato smo željeli zbližiti dva svijeta. Onaj u kojem mi roditelji letimo kao muhe bez glave puni obveza u sivilu i onaj pun crteža, ideja, boja... – kazao je Marko Krznarić, direktor tvrtke TOOLS4SCHOOLS.

Zahvaljujući aplikaciji, pametni telefon prima informacije o svim aktivnostima djeteta u obrazovno-odgojnoj instituciji i izvan nje te ih usklađuje s kalendarom. Podsjeća na dječje aktivnosti i neće dopustiti da se preklope s poslovnim obvezama. Moguće je saznati i koliko je dijete tijekom boravka u vrtiću spavalo, je li umorno kad dolazite po njega te koliko je kalorija unijelo, ali isto tako kroz funkcionalnosti pomaže roditeljima da kvalitetnije provedu vrijeme sa svojom djecom dok su zajedno. – Vrtići koji već sada koriste aplikaciju štede na vremenu, materijalnim troškovima te su konkurentniji. Roditelji jednostavno žele informaciju, oni žele znati kako dijete provodi osam sati svog dana. BUZZZ zato govori umjesto djece, pomaže roditeljima u odgoju kroz primjenu istih metoda koje primjenjuje vrtić – kaže Marko Krznarić koji ne krije zadovoljstvo zbog sudjelovanja na prestižnoj konferenciji Collision.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

– Drago nam je da je prepoznat naš rad i eto, pozivnica je tu. Imat ćemo dva dana pokazati što sve hrvatska pamet, novac i predanost može napraviti. Nadamo se da ćemo i u RH imati potporu kakvu uživamo izvan nje i zbog koje smo bolji od konkurencije.

Prestižna konferencija

Nadamo se da će se i u Hrvatskoj početi stvari mijenjati nabolje za znanje i inovativnost. Zasad je sve prepušteno slučaju – ističe Marko Krznarić kojem je, tvrdi, aplikacija i samom pomogla da bude bolji roditelj petogodišnjoj Ruži i četveromjesečnom Ignacu te da može stvarati i inovirati sa svojim timom. Collision konferencija je sestrinski događaj Web Summita, najveće europske tehnološke konferencije na kojoj sudjeluje više od 20.000 sudionika diljem svijeta. Konferencija u Las Vegasu namijenjena je podjednako onima koji tek pokreću svoje tvrtke kao i onima koji njima već dugi niz godina upravljaju. Na ovogodišnjoj Collision konferenciji sudjeluju čelni ljudi vodećih tehnoloških tvrtki poput Googlea, Facebooka, PayPala, Logitecha. Mozille i drugih.

Pogledajte naš video... Sviđa li Vam se...?

Posted by Buzzz on Thursday, 5 March 2015

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije