Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odahnuli u Bjelovaru

Zbog prijetnji ravnateljici Tito Gubić morat će u zatvor

'20.10.2010., Bjelovar - Tatjana Bedekovic, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Bjelovar  Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
'Damir Spehar/PIXSELL'
20.10.2010.
u 19:00

Županijski sud odbio je Gubićevu žalbu i potvrdio kaznu od godinu dana koju je izrekao Općinski sud

Bjelovarčanin Tito Gubić zbog prijetnji Tatjani Bedeković, ravnateljici bjelovarskog Centra za socijalnu skrb, morat će u zatvor na godinu dana. Tako je odlučio Županijski sud u Bjelovaru – odbivši obje žalbe koje su uputili Gubić osobno, te njegov odvjetnik Vjekoslav Škarec. Sudsko vijeće kojem je presjedao sudac Mladen Piškorec odbacilo je žalbene prigovore i potvrdilo prvostupanjsku presudu bjelovarskog Općinskog suda izrečenu u ožujku ove godine. Zatvorsku kaznu Gubić je zaradio zbog kaznenog djela koje je počinio 16. rujna prošle godine. U Centar za socijalnu skrb došao je tražiti pomoć za podmirenje troškova polaganja popravnih ispita svog maloljetnog sina. No umjesto traženih 1200, odobreno mu je samo 500 kuna, što je Gubića silno razljutilo. Revoltiran time ravnateljici centra priprijetio je, govoreći joj da pripazi svoju djecu jer bi mogla stradati u prometu. Pritom joj je spominjao da bi novac koji mu nije odobrila mogla utrošiti za kupnju lijesova i vijenaca, aludirajući na usmrćivanje djece. Prijetnje je izgovorio pred djelatnicom centra Danijelom Popović, koja je to na sudu i posvjedočila.

Za prijetnje već osuđivan

Kako ovo nije bio prvi ispad kontroverznog Gubića prema njoj, Tatjana Bedeković podnijela je kaznenu prijavu nakon koje je Općinsko državno odvjetništvo protiv njega pokrenulo kazneni postupak. Za kazneno djelo prijetnje predviđena je zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine. Kaznu od godinu dana Gubić je zaradio prvenstveno zbog činjenice da je za isto djelo već jednom osuđivan, kada je u zatvoru proveo četiri mjeseca. Sud mu je to uzeo kao otegotnu okolnost, procijenivši da prvotna kazna nije bila dovoljno učinkovita. U odmjeravanju kazne "pripomogla" je i Gubićeva sklonost ka počinjenju i drugih kaznenih djela jer je u više navrata osuđivan zbog različitih prijevara.

Konačno malo mira

Tito Gubić osoba je bez stalnog zaposlenja s dijagnozom histrionskog poremećaja, zbog kojeg ima stalnu potrebu biti u centru pažnje, što na svojoj koži često osjećaju djelatnici bjelovarskog centra.

– Izloženi smo stalnom pritisku, jer taj čovjek koristi svaku priliku za vrijeđanje i maltretiranje – kaže ravnateljica T. Bedeković, dodajući da će Gubićevim smještanjem u zatvor svi konačno imati malo mira.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije