Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Buka u Karlovcu

Zabrana streljani na Jamadolu nakon tri godine prosvjeda

streljana
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
01.09.2014.
u 13:38

Klubovima ostala mogućnost pucanja iz malog kalibra i zračne puške, ali će se s ovlaštenom tvrtkom razina buke na streljani uskoro dovesti na potrebnu razinu

Zbog prevelike buke na Sportskoj streljani koja se nalazi u karlovačkom naselju Jamadol zabranjeno je pucanje oružjem velikog kalibra. Dio je to rješenja Sanitarne inspekcije nakon što je obavljeno stručno mjerenje buke koja dolazi iz tog objekta.

Žele preseljenje

–Od Sanitarne inspekcije dobili smo nalog da izvršimo mjerenje buke na streljani, kao i popis ovlaštenih tvrtki koje provode taj posao. To smo i učinili. Na kraju je utvrđeno kako pucanje oružjem do kalibra 22 zadovoljava propisanu razinu buke, dok ostali kalibri prekoračavaju zadane iznose.

Taj nalaz proslijedili smo inspekciji, koja je izdala rješenje o zabrani pucanja velikim kalibrima – objasnio je proceduru Tomislav Polić, direktor tvrtke Mladost, koja upravlja objektom. No, odmah po izdavanju rješenja započela je i sanacija problema na streljani kako bi se omogućilo njeno daljnje slobodno korištenje.

– Stupili smo u kontakt s ovlaštenom tvrtkom koja će nam izraditi dokumentaciju vezano za radove koje bi trebalo izvršiti kako bi se razina buke dovela na dopuštenu razinu. Ne znam još što će biti potrebno učiniti i koliko će to stajati, no nadam se da ćemo sve potrebne radove obaviti i to u što kraćem roku – zaključuje Polić.

Stanovnici okolnih kuća i zgrada nakon ove zabrane malo su odahnuli. Ipak, tvrde kako je ovime saniran tek dio problema, a kao jedino zadovoljavajuće rješenje vide preseljenje objekta na novu, manje urbanu lokaciju. Osim toga, prosvjeduju što je od ukazivanja na ovaj problem prošlo već tri godine.

–Zadovoljan sam što se problem počeo rješavati, iako nam je dugo trebalo do ovoga. Sad konačno možemo izaći na terasu, a da iz susjedstva ne čujemo grmljavinu kao u ratno vrijeme – rekao je Marko Bubaš koji je pitanje streljane postavljao više puta na sjednicama Županijske skupštine.

Olimpijske discipline

No, zabrana je izazvala probleme streljačkim klubovima koji su ostali bez mjesta za trening dijela disciplina.

–Točno je da više ne možemo pucati velikim kalibrima, no mali kalibar i zračna puška, što su olimpijske discipline, i dalje se mogu trenirati – rekao je Dražen Perković, predsjednik SK Policajac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije