Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kapelica u G. Jamama

Za smrt 14 civila, među kojima i troje djece, nitko nije odgovarao

'SIS.....290912...GORNJE JAME....KAPELICA RANJENOG ISUSA I SPOMEN PLOČAMA SA IMENIMA 14  CIVILNIH ŽRTAVA IZ DOMOVINSKOG RATA...MISU PREDVODILI VLČ ALFRED KOLIĆ GLINSKI ŽUPNIK I FRA JURE STIPIĆ ŽUPNIK
Tadija Odić/VLM
02.10.2012.
u 11:03

Dok naši generali leže u Haagu, krivci za ovaj zločin šeću se među nama, kaže Ivica Kruštreba

U Gornjim Jamama pokraj Gline otkrivena je kapelica Ranjenog Isusa i spomen-ploča s imenima 14 mještana koje su ujesen 1991. godine na kućnom pragu pobili pripadnici srpske paravojske. Spomen-ploču otkrile su Ana i Jaga Fabac, neutješne majke i rođakinje žrtava, a misu zadušnicu predvodili su vlč. Alfred Kolić i fra Jure Stipić.

– Sretan sam što smo napokon dobili mjesto gdje možemo odati počast našim najmilijima. Ipak, tužan sam jer nitko nije odgovarao za ovaj ratni zločin. Žene, starci i troje malodobne djece ubijeni su na kućnom pragu, samo zato što su Hrvati i što nisu htjeli napustiti svoje kuće. Dok naši generali leže u Haagu, krivci za ovaj zločin šeću se među nama – rekao je Ivica Kruštreba, pokretač akcije.

– Zločin u Gornjim Jamama počinili su zloglasni Šiltovi iz Gline pod zapovjedništvom Siniše Martića. Među ubijenima je bilo i troje djece: sestre Nikolina (9) i Željka Fabac (14) te 10-godišnji Darko Dvorneković. Pozivam Državno odvjetništvo da počne raditi svoj posao – kaže Ivica Pandža Orkan, predsjednik Agencije za istraživanje i dokumentaciju ratnih zločina.

– U Domovinskom ratu poginulo je 400 osoba s područja Gline. Postavili smo im pet spomen-ploča, a uskoro će biti otkrivene u Stankovcu i Bučici – kaže glinski gradonačelnik Milan Bakšić.

Komentara 2

OB
-obrisani-
11:48 02.10.2012.

Na žalost, bajiću i tužilaštvu su ovakvi slučajevi zadnja briga. A ovakvih zločina je bilo širom okupiranog dijela Hrvatske....u svakom mjestu, gradu ili selu gdje je stupio srpski opanak..-. al glavno da svi znaju za tragediju obitelji Zec (ženskog dijela).

ZE
zelja12
12:14 02.10.2012.

ovu vladu kao i predhodnu to ne zanima . Ovi su zauzeti vaznijim problemima , kao podizanjem poreza i nameta i poskupljenja, i kako sto vise ocrniti i osramotiti hrvatsku i narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije