Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rejting kandidata za sisačko-moslavačkog župana

Vidović od Žinića prema prvoj anketi jači u oba izborna kruga

Glavni kandidati za župana sisačko-moslavačkog, Davorko Vidović i Ivo Žinić
Foto: PIXSELL
1/2
01.10.2014.
u 11:59

Pravaški birači u Sisačko-moslavačkoj županiji skloniji SDP-ovcu nego vlastitim vođama

Da su izbori za sisačko-moslavačkog župana sutra, pobijedio bi SDP-ov Davorko Vidović. Rezultati su to prvog istraživanja kojeg je na uzorku od 400 ispitanika telefonski provela agencija Vectura za emisiju Veto na Jabuci TV. Tako bi bivši sisački gradonačelnik i nekadašnji ministar imao 38 posto glasova u prvom krugu, što je čak 16 posto više nego njegov glavni oponent, HDZ-ov Ivo Žinić, dok bi u drugom omjer glasova bio 48 posto naspram 30 u korist Vidovića.

Stranke im manje bitne

Međutim, da birači najjače protivnike ne percipiraju samo kroz pripadnost stranci, pokazuje podatak od 25 posto glasova koje bi u slučaju izbora za sastav Skupštine dobile i koalicija HDZ-HSS-BUZ i SDP-HNS-HSU. Alarmantno je da su SDP-ovcu desni birači skloniji nego HDZ-ovcu. Tako bi mu više od 30 posto osigurala oba pravaška tabora, i HSP i HSP dr. A Starčević, što je više nego što bi dali kandidatima vlastite stranke. Glasači laburista jednako su skloni podržati i Žinića i Vidovića. Istraživanje indicira da stanovnici nemaju namjeru kazniti socijaldemokrate zbog grijeha njihove županice Marine Lovrić Merzel te da su u županovoj fotelji skloniji vidjeti javnosti poznatijeg političara.

– Ovo je u granici mojih očekivanja. Svakako da nosim utege padajućeg rejtinga stranke, kao i situacije sa županicom, ali činjenica je da nisam bio omiljen ni od predsjednika SDP-a niti imao ikakve kontakte sa županicom zadnjih osam godina. Dugo sam bio marginaliziran, a iza sebe ne vučem nikakve repove. Što bude veća izlaznost, to bolje za mene- rezultate je komentirao Davorko Vidović, dok do Ive Žinića do zaključenja ovih redaka nismo uspjeli doći.

Ostalima oko četiri posto

Rejting ostala četiri kandidata; nezavisnog Ivice Dadovića, laburista Mladena Novaka, starčevićevca Veljka Novaka i pravaša Peje Trgovčevića kreće se oko četiri posto. Zanimljiv je podatak da više od 20 posto birača ne zna kome pokloniti svoje povjerenje. Interesantno je i kako Davorko Vidović najveću podršku uživa među 60-godišnjacima i starijima.Također, 57 posto stanovnika odgovorilo je da smatra kako je bivša županica kriva za ono što joj se stavlja na teret, a 63 posto da nije moralna aktivacija njezina saborskog mandata.

Komentara 8

QQ
qqriqrac
09:39 13.10.2014.

Sramiš li se danas (13.10.2014.) draga novinarko Jasmina?

Avatar gutenabend
gutenabend
12:13 13.10.2014.

Ajde ovce, glasajte za komunjaru, valjda vas nisu dovoljno opljačkali i ponizili nakon madam Marine Lovrić Sekulić Merzel.

Avatar gutenabend
gutenabend
12:15 13.10.2014.

Nesvakidašnji incident dogodio se u Kutini, na polaganju vijenaca i paljenju svijeća za poginule i stradale u Domovinskom ratu povodom Dana neovisnosti RH, ispred velikog križa na gradskom groblju. Tijekom govora i molitve svećenika, župnika iz Ilove Dražena Lauca, Davorko Vidović (SDP), kandidat za župana, demonstrativno je napustio skup. Otišao je, kako je kasnije obrazložio, zbog župnikovog govora mržnje. "Govor mržnje" je bio govor istine koju ova komunjara Davorko Vidović nije želio čuti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije