Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KNJIŽEVNI SUSRET

Vedrana Rudan ismijala i nasmijala mnogobrojne Bjelovarčane

Vedrana Rudan
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/7
23.10.2014.
u 14:17

Iznova je prostor knjižnice bio preskučen da primi sve zainteresirane za promociju knjigu "Kad je žena kurva, kad je muškarac peder"

Književni susret sa nepredvidljivom, osebujnom i izuzetno provokativnom Vedranom Rudan održan je na studijskom odjelu Narodne knjižnice Petar Preradović u Bjelovaru u sklopu mjeseca knjige. Tim povodom Vedrana Rudan je održala javnu tribinu, sa za nju prepoznatljivom temom, "Kad je žena kurva, kad je muškarac peder", te je ujedno promovirala istoimenu knjigu.

Iznova je prostor knjižnice bio preskučen da primi sve zainteresirane za promociju spomenute knjige, a koje je ismijavanjem i provokacijama nasmijala do suza. Domaćin je bio Marinko Iličić, ravnatelj knjižnice, a koj je bio prvi na "tapeti" V. Rudan, te ga je poput brojnih posjetitelja i ismijala i nasmijala.

A sve je bilo podređeno zadanoj temi još uvijek sveprisutne izopačenosti društvenog uopćenog poimanja statusa žena i muškaraca. Da bi to što slikovitije dočarala V. Rudan nije se libila u svakoj rečenici opetovano ponavljati dvije riječi iz samog naziva knjige.

>> I Vedrana Rudan u knjizi 'Women in Clothes' koja je na 18. listi bestselera New York Timesa

>> Vedrana Rudan: Mi smo ne prodani nego poklonjeni

Komentara 3

HR
Hrvatica@
23:28 23.10.2014.

Ma ona je jadna žena

OK
OKTOPOD
19:33 07.02.2020.

Kad izmedju toliko ponudjenoga štiva nemaš ništa drugo komentirati nego književnicu Rudan, našem izdavaštvu se loše piše. Loše se piše i vama , gospodo, koji evo još i tiskovine stvarate. Sve je manje onih koji posežu za tiskanim medijima .ama .a sve više onih koji prelaze na elektronske medije. Kako se sve više javljaju pristalice novih medija, a ni zagovornika da se zadrže djela nastala gutembergovim izumom, a i ranije, nije mala , tako sve više u dijalogu izmedju jednih i drugih dolazi do iskrenja --šumova na vezama Kako se sva moguća dostignuča u prostoru i vremenu javljaju relativno u sve kraćim vremenskim intervalima , uvijek će u novom biti zakinuta generacija koja je u punoj životnoj zrelosti , i koja , samim time što je sve do granice s novim inficirana svim onim što je akomulirala do tada , a u dvadesetom stoljeću je imala mnoštvo toga , nije voljna , inertna je, prihvatiti sve ono što joj se nudi. Nemoj te joj zamjeriti. Što se tiće gos. Rudan, ona u svemu ovome ništa nije kriva . Pratio sam je kad bi gostovala u nekim emisijamA NA te-veu. Njeni izljevi u pravcu seksualnosti, spominjanje erogenih zoni, nisu me impresionirali. Pa zar povijest nije i pretrpana primjerima erotike , seksa , kako svjetovne tako i crkvene tematike . Njena rečenica , opis likova , kontekst nisu mi poznati. Pa se zbog toga niti upuštam u kritički osvrt. Hvala! fr. PS,i mladi i stariji moraju prestati s omalovažavanjem po pitanjima novih dostignuča,

BA
bakulušić
16:32 23.10.2014.

Kada je Vedrana Rudan ismijavala Crkvu i svećenike onda je to bila demokracija i sloboda govora. Nešto poželjno. Kada je, nepažnjom, dirnula neki dim iznad Gaze, nestala je. To nije spadalo u demokraciju i slobodu govora. Vratila se, vidjet ćemo je li naučila lekciju o demokraciji i slobodi govora. I neka su se barem Bjelovarčani nasmijali u ova tužna vremena. Kada je malo komu do smijeha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije