Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplava u Petrinji

Vatrogasci i komunalci ispumpavaju vodu, građani ogorčeni

poplava
Foto: Antun Petračić
1/4
02.09.2014.
u 20:30

Nabujale oborinske vode od cjelodnevne kiše ne mogu primiti ni prema Kupi provesti otvoreni kanali i jarci

Dio domaćinstava Petrinje iza parkirališta Gavrilovića, uz napušteni željeznički nasip, nedaleko benzinske postaje INA, od predvečerja je u izvanrednom stanju, jer im 28 dana nakon katastrofalne poplave opet prijeti ista opasnost.

Nabujale oborinske vode od cjelodnevne kiše ne mogu primiti ni prema Kupi provesti otvoreni kanali i jarci, pa su u opasnosti najniže kuće, dvorišta i okućnice na početku ulica Bogoslava Šuleka, Petra Zrinskog i Tome Bakača Erdödyja. Najkritičnija mjesta ispumpavaju djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Petrinje i gradskog komunalnog poduzeća Privreda.

Obitelji iz ugroženih kuća ogorčeni su na nebrigu održavanja propusnosti kanala i kanalizacije, prozivaju Grad, Hrvatske vode, Hrvatske ceste i Hrvatske željeznice. Zdvojni i zabrinuti podsjećaju kako još uklanjaju posljednice zadnje poplave od 5. kolovoza, a slijedi im nesana noć puna neizvjesnosti, novog straha i ponovne brige.

>> Izlila se Mura, u Dubrovniku u 24 sata palo 128 mm kiše

>> Prekinute mjere redovne obrane od poplave na dvije dionice kod Varaždina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije